Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Σεξ, ψέματα και θητεία

07.12.2011 | 02:58
     Κάθε στρατόπεδο έχει και την «ηρωϊδα» του. Ενα πρόσωπο που αγγίζει τα όρια του μύθου και συνοδεύεται από ατέλειωτες ιστορίες για νυχτερινά «κατορθώματα» των παλιών: Να τα ακούν οι νέοι και να ψαρώνουν, να τα λένε οι παλιώτεροι και να ανεβαίνουν κατακόρυφα οι «μετοχές» τους...

    Το μυστικό «όπλο» στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου άκουγε επί χρόνια στο όνομα Ελευθερία. Οι έντονες φήμες ήθελαν τα βράδια να έχουν δοθεί αμέτρητες μάχες για χάρη της. Πολλοί την ονειρεύτηκαν, αλλά ελάχιστοι την είδαν. Αλλά και οι περιγραφές όσων διατείνονται ότι την συνάντησαν συμφωνούν μόνο στο όνομα.

    Παραβλέποντας τις λεπτομέριες για το ακριβές χρώμα μαλλιών, ματιών, περιφέρειας, στήθους και λοιπών γυναικείων χαρακτηριστικών, η πλειοψηφία των μνηστήρων συμφωνούσε: έχει ηλικία γύρω στα 19, μετρίου αναστήματος, μάλλον ξανθιά («ήταν και σκοτάδι ρε, σειρά, τι ψάχνεις;») και αδύνατη.

    Οι περισσότερες περιπέτειες περιγράφονται ως αυτοτελή επεισόδια ενός σήριαλ που δεν παύουν να το τροφοδοτούν οι φήμες. Τρέμε Φώσκολε! Πολλοί -λάτρεις της νυχτερινής περιπέτειας- κατέγραφαν επί μήνες δεκάδες μαρτυρίες φαντάρων, ρίχνοντας φως σε μια από τις αθέατες πλευρές της θητείας.

    Θεωρείται βέβαιο ότι σε περιπτωση σύνταξης αναφοράς, οι υπεύθυνοι του 2ου γραφείου θα αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητες δυσκολίες. Αντε να περιγράψεις μάχιμες στιγμές σώμα με σώμα! Οι αναφορές που έφτασαν σε εμάς προτάσουν τον ανθρώπινο παράγοντα, παραβλέποντας υπηρεσιακές λεπτομέριες:
    * «Εθεάθει σε λόχο μετά θωπειών από φαντάρους. Η συνέχεια δόθηκε στα ενδότερα, για την ακρίβεια σε απόμακρο κρεβάτι στο θάλαμο του λόχου».
    * «Συνελήφθη τυγχάνων ημίγυμνη στο φυλάκιο του Αλφαμίτη».
    * «Προέβη σε κατά μέτωπον επίθεση σε εξοδούχους που επέστρεφαν μέσα στο στρατόπεδο από δίωρη. Ενας καθυστέρησε στην βραδινή αναφορά του επόπτη. Αργότερα, εξομολογήθηκε σε σειρές του ότι διατηρεί μαζί της δεσμό»
    * «Αλλη βραδιά, πέρισυ το καλοκαίρι, το περίπολο συνέλεβε τον αλφαμίτη να περπατάει μαζί της αγκαλιά υπό το σεληνόφως. Για λόγους συναδελφικότητας, δεν προχώρησε σε αναγνώριση».
    * «Σκοπός της "Δ" πύλης διέκρινε δύο φαντάρους να την "συνοδεύουν" (για την ακρίβεια την πήγαιναν σηκωτή). Οταν ο σκοπός προχώρησε στην προβλεπόμενη αναγνώριση εισέπραξε την απάντηση των παλιών εν είδη διαταγής: "Σκοπέ, να πας να γαμ..."»
    * «Ενα βράδυ, οι φημές την ήθελαν να περιφέρεται σε περιοχή που είχε περίπολο σειρά της 250. Τον διαβεβαίωναν όλοι, μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι την είδαν κοντά στο σκοπευτήριο. Ο σκόπος έκανε βάρδια από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, ψάχνοντας τα ίχνη της αλλά χωρίς αποτέλεσμα».
    * «Ορισμένοι λένε ότι κατά καιρούς ερχόνταν μαζί με μια άλλη κοπέλα που δήλωνε εξαδέλφη της».
    * «Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι προτιμούσε το στρατόπεδο των διαβιβάσεων παρά το ΚΕΒΟΠ».
   
  Πολλές παλιοσειρές περιφανεύονται ότι έχουν το τηλέφωνό της, αλλά κανένας δεν ακούστηκε να δίνει τον απόρρητο αριθμό ακόμα και στον κολλητό του. Οι τελευταίοι έψαχναν κι αυτοί. Μάλλον, όμως, ήταν οι άτυχοι της ιστορίας.

   Τέλος εποχής; Υπομονή! Ακόμη και οι μύθοι έχουν δεκανέα αλλαγής...

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ