Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σ΄ένα repos της πρώην συζύγου του αποδίδει τα λεφτά ο Άκης.

03.06.2011 | 00:38
Σ΄ένα repos αποδίδει την αύξηση των περιουσιακών του στοιχείων το 2000 ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος,ο οποίος σε εκτενή ανακοίνωσή του δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα του καταμαρτυρούν σχετικά με τα “πόθεν έσχες” του.

Όλη η δήλωση Τσοχατζόπουλου:Στην Επιτροπή Ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής, βρίσκεται το θέμα μου από τον Δεκέμβριο του 2010. Από τότε επανειλημμένα μου ζητήθηκαν και απέστειλα επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή μου κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και τη διαχρονική εξέλιξή τους. Απέστειλα όλα τα τραπεζικά στοιχεία που μπόρεσαν να μου χορηγηθούν από τις τράπεζες από το έτος 1981, όταν και εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή έρευνα από την Επιτροπή «πόθεν έσχες», παράλληλα και με τον έλεγχο που επί έναν χρόνο διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία μου.
Ενδιάμεσα έστειλα πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία σε διάφορα ζητήματα που προέκυπταν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ενώ τα δεδομένα ήταν εξ αρχής γνωστά και κατατεθειμένα στις φορολογικές δηλώσεις μου και τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Μόλις χθες έλαβα νέα επιστολή από την επιτροπή πόθεν έσχες για παροχή περαιτέρω στοιχείων, ενώ καμία αλλαγή δεν υπάρχει από τον προηγούμενο χρόνο μέχρι και σήμερα και ενώ είχαν υποβληθεί και όλα τα στοιχεία σχετικά με την αγορά του διαμερίσματός μου επί της Δ. Αρεοπαγίτου από τη σύζυγό μου. Οπότε οι όποιες διαπιστώσεις-ερωτήματα της Επιτροπής θα μπορούσαν να έχουν τεθεί και διευκρινιστεί πολύ νωρίτερα.

Επί των συγκεκριμένων διαπιστώσεων:

1. Από το έτος 1998 έως το έτος 2003 η διαχείριση του συνολικού ποσού της ασφαλιστικής αποζημίωσης μου, που αφορά την περίοδο εργασίας μου στη Γερμανία και υπήρχε στη γερμανική τράπεζα Ντρέσνερ Μπανκ, είναι δηλωμένη στις κατ έτος υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες. Η απροσδόκητη απαίτηση για υποβολή αντιγράφου της κίνησης των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών από τότε μέχρι σήμερα ουδέποτε είχε τεθεί από την Επιτροπή.

2. Η πρώην σύζυγός μου διατηρούσε επίσης τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα HYPO BANK στη Γερμανία που από το 1998 και μέχρι το 2002 δηλωνόταν στις κοινές φορολογικές μας δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες όλα αυτά τα χρόνια. Από το έτος 2002 λόγω διαζυγίου περιλαμβανόταν στη δική της φορολογική δήλωση. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αφορούσε κληρονομία της αδελφής της μητέρας της, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, την οποία και διαχειρίστηκε η πρώην σύζυγός μου. Τα ποσά είναι δηλωμένα.
Και επ αυτού του τραπεζικού λογαριασμού δεν είχε ζητηθεί από την Επιτροπή αντίγραφο κίνησης του.

Και για τα δύο θέματα θα αποσταλούν στην Επιτροπή πόθεν έσχες οι απαραίτητες απαντήσεις.

3. Σχετικά με την διαπίστωση περί αύξησης της περιουσιακής μου κατάστασης το έτος 2000, όπως αναφέρεται στην έκθεση των ορκωτών λογιστών, δόθηκαν πρόσφατα γραπτές εξηγήσεις που απαντούν απολύτως στο συγκεκριμένο θέμα.
Η εμφανιζόμενη αύξηση της περιουσιακής κατάστασης οφείλεται στην εκ των υστέρων κατάθεση δήλωσης αγοράς ενός repos από την πρώην σύζυγό μου το 2001.

4. Το διαμέρισμα 2ου ορόφου, καθώς και το διαμέρισμα υπογείου στην Κυψέλη, όπου βρίσκεται το γραφείο μου, έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση και στη δήλωση πόθεν έσχες το 2004 και έκτοτε ανελλιπώς. Η συνολική αξία τους ήταν 130.000 ευρώ, η εξόφληση του τιμήματος έγινε ιδιωτικά και εκτός τραπέζης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό συμβόλαιο και έχουν καταβληθεί όλοι οι αναλογούντες φόροι, έξοδα κλπ.

5. Σχετικά με το ποσό των 450.000 ευρω που αφορά μέρος του τιμήματος για την αγορά του διαμερίσματος επί της Δ. Αρεοπαγίτου, κατεβλήθη σταδιακά σε μετρητά σε συνεργεία οικοδομικών εργασιών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης του συμβολαίου αγοράς τριετίας, όπως καταγράφεται και στο ίδιο το συμβόλαιο.
Και επ αυτού ουδέποτε είχε τεθεί σχετικό ερώτημα από την Επιτροπή για τις ετήσιες καταβολές.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ