Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφαγή στη Συρία!90 νεκροί μεταξύ τους 25 παιδιά!

26.05.2012 | 15:09
Πάνω από 90 πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες στην πόλη Χούλα της κεντρικής Συρίας, από τους βομβαρδισμούς του στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Πάνω από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 25 παιδιά στους βομβαρδισμούς της Χούλα και των γύρω περιοχών", δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης αυτής Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη φοβούμενοι νέους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι βομβαρδισμοί άρχισαν χθες το μεσημέρι στην περιφέρεια της Χούλα, ιδιαίτερα στα χωριά Τάλντο και Τιμπέ και συνεχίστηκαν ως τα ξημερώματα.

Σήμερα, πολλοί κάτοικοι των δυο χωριών αναζητούν καταφύγιο στο κέντρο της Χούλα, ενώ ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube δείχνουν πτώματα παιδιών στους δρόμους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και του Αραβικού Συνδέσμου, χαρακτηρίζοντάς τους "συνεργούς του συριακού καθεστώτος στη σφαγή της Χούλα".

Χθες το βράδυ ο Ραχμάν διερωτήθηκε για το ρόλο των παρατηρητών του ΟΗΕ που έχουν αναπτυχθεί από τον Απρίλιο για να επιβλέψουν την εκεχειρία, η οποία παραβιάζεται συνεχώς.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο τη νύχτα για "110 νεκρούς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά" και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητηθεί η κατάσταση στη Χούλα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ