Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφυροκοπούν τις δυνάμεις του Καντάφι.

10.04.2011 | 09:46
Δεκαπέντε τανκ του λιβυκού στρατού χτύπησαν και κατέστρεψαν οι νατοϊκές δυνάμεις στη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες, την ώρα που ο λιβυκός στρατός προσπαθεί να καταλάβει την πόλη από τους αντάρτες.Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΝΑΤΟ τα αεροσκάφη των Δυτικών έπληξαν και δύο τεθωρακισμένα στην πόλη Μπρέγκα, ενώ ο καναδός αξιωματικός Τσαρλς Μπουσάρντ δήλωσε ότι έχει καταστραφεί μεγάλο ποσοστό των δυνάμεων του Καντάφι καθώς και μεγάλες αποθήκες όπλων στην Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις δυνάμεις του Καντάφι ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. “Παρατηρήσαμε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις τοποθετούν επίτηδες τα οπλικά συστήματα κοντά σε σπίτια ή ακόμη και τζαμιά” δήλωσε.


“Στρατιώτες παίρνουν για ανθρώπινες ασπίδες γυναίκες και παιδιά” πρόσθεσε.

Στη Μιζουράτα οι αντάρτες έχουν χάσει 30 άνδρες από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Η επικράτηση στην πόλη - λιμάνι θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς αν την καταλάβει ο συνταγματάρχης θα κερδίσει πολύ χρόνο, όπως εκτιμάται.

Δραματική στο μεταξύ είναι η κατάσταση των κατοίκων που έχουν παγιδευτεί μέσα στον πόλεμο που μαίνεται στους δρόμους. Τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν ενώ ακόμη και το νερό είναι λιγοστό. Περίπου 8 στα 10 σπίτια δεν έχει ηλεκτρισμό.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ