Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σκοτώσαμε τους Ταλιμπάν που έριξαν το Chinook",λέει το ΝΑΤΟ!

10.08.2011 | 17:34
  Αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν μαχητικά της δύναμης υπό την ηγεσία του NATO στο Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μαχητές των Ταλιμπάν -- περιλαμβανομένου ενός οπλαρχηγού τους -- που θεωρούνταν υπεύθυνοι για την κατάρριψη, το Σαββατοκύριακο, ενός ελικοπτέρου στην οποία σκοτώθηκαν 38 αμερικανοί και αφγανοί στρατιώτες, στο χειρότερο τέτοιο επεισόδια τα 10 χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στη χώρα.

   

"Η επιδρομή σκότωσε τον ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Μοχιμπουλά και τον αντάρτη ο οποίος έριξε τη βολή που σχετίζεται με την κατάρριψη του ελικοπτέρου CH-47 η οποία απέβη στους θανάτους 38 μελών των αφγανικών και συμμαχικών ένοπλων δυνάμεων", αναφέρει ανακοινωθέν της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF).

   

Το ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει πώς ακριβώς οι μαχητές των Ταλιμπάν κατέρριψαν το ελικόπτερο, αν και είναι η πιο σαφής αναφορά μέχρι σήμερα για το ποια ήταν η αιτία της συντριβής.

   

Ο επικεφαλής των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν επίσης ανακοίνωσε την ίδια είδηση. "Τους εξοντώσαμε με μια αεροπορική επιδρομή", είπε ο στρατηγός Τζον Άλεν, διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, αναφέροντας πως το πλήγμα έκανε καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό F-16.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ