Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26.01.2012 | 00:42

Σκότωσαν βρέφος στο Αφγανιστάν,στρατιώτες της ISAF!

Δανοί στρατιώτες σκότωσαν κατά λάθος τη Δευτέρα ένα βρέφος και τραυμάτισαν τους γονείς του όταν προχώρησαν στην ελεγχόμενη έκρηξη μίας αυτοσχέδιας βόμβας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός της Δανίας.Δανοί στρατιώτες σκότωσαν κατά λάθος τη Δευτέρα ένα βρέφος και τραυμάτισαν τους γονείς του όταν προχώρησαν στην ελεγχόμενη έκρηξη μίας αυτοσχέδιας βόμβας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός της Δανίας.

   

"Οι δανοί στρατιώτες προχώρησαν τη Δευτέρα στην ελεγχόμενη έκρηξη μίας αυτοσχέδιας βόμβας και δυστυχώς τρεις αφγανοί άμαχοι επλήγησαν από τα θραύσματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από αυτούς", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο στρατός. "Ένα ζευγάρι τραυματίστηκε και το βρέφος τους σκοτώθηκε από το συμβάν".

   

Ο στρατός ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν με στόχο να καθορίσει πώς οι άμαχοι βρέθηκαν στο σημείο όπου έγινε η ελεγχόμενη έκρηξη παρότι είχε οριστεί μία περίμετρος ασφαλείας.

   

Τη βόμβα είχε εντοπίσει μία περίπολος του αφγανικού στρατού, η οποία ενημέρωσε μία μονάδα του στρατού της Δανίας για να την εξουδετερώσει. 

    Περίπου 750 δανοί στρατιώτες βρίσκονται σήμερα στο Αφγανιστάν, όπου δρουν στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια της χώρας (Isaf), η οποία τελεί υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ