Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.02.2012 | 19:43

Σοκ στο Π.Ν: Συνελήφθη αξιωματικός για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Σοκ προκάλεσε στο Πολεμικό Ναυτικό η είδηση της σύλληψης αξιωματικού για διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Σοκ προκάλεσε στο Πολεμικό Ναυτικό η είδηση της σύλληψης αξιωματικού για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους.

Ο αξιωματικός συνελήφθη στο σπίτι του από αστυνομικούς για «κατοχή και διακίνηση μέσω διαδικτύου πορνογραφικού υλικού». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπηρετεί σε υπηρεσία ξηράς σε περιφερειακή μονάδα του ναυτικού. Εκτός του αξιωματικού συνελήφθησαν και άλλοι δύο άνδρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις τους, ηλικίας 34 έως 54 ετών, έκαναν χρήση  123 διαφορετικών IP διευθύνσεων εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε ό,τι αφορά στον αξιωματικό του Π.Ν., αυτεπαγγέλτως παραπέμπεται με την αυτόφωρη διαδικασια στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά.Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

Συνελήφθησαν σήμερα (15-02-2012), σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 54 και 47 ετών, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή μεγάλου όγκου από υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η αποκάλυψη του σκληρού πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε, έγινε στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και ύστερα από διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος ανίχνευσης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας εκατόν είκοσι τρεις (123) διαφορετικές IP διευθύνσεις, εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής ψηφιακής έρευνας, πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σήμερα (15-02-2012), ύστερα από τη γνωστοποίηση των στοιχείων ταυτότητας τους από τις συμβαλλόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν δεκάδες μέσα αποθήκευσης υλικού παιδικής πορνογραφίας:

  • Στην οικία του 34χρονου στο Ελληνικό, τριακόσιοι δέκα πέντε (315) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι αποθήκευσης και τριάντα δύο (32) σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες
  • Στην οικία του 54χρονου στην Αθήνα, δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες
  • Στην οικία του 47χρονου στην Αγία Παρασκευή, δέκα οχτώ (18) σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες δεκάδες φωτογραφίες.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ