Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σώματα Ασφαλείας διαδηλώνουν στο Καλλιμάρμαρο.ΦΩΤΟ

06.09.2012 | 18:21

Ένστολοι από όλη την Ελλάδα έχουν μαζευτεί στο Καλλιμάρμαρο σε μια συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο όπως λένε.
Περίπου 5.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τις περικοπές που σχεδιάζονται στα ειδικά μισθολόγια, έχουν συγκεντρωθει στο Καλλιμάρμαρο.Μαζί τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ

Προηγήθηκε η επεισοδιακή διαμαρτυρία τους το πρωί στην σχολή των ΜΑΤ όπου μετά από ώρες αποκλεισμού της εισόδου - με σκοπό να εμποδίσουν την αναχώρηση συναδέλφων τους για την Θεσσαλονίκη - έληξαν την κινητοποίηση.

Αυτό έγινε μετά από τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν για καταβληθούν τα χρωστούμενα επιδόματα.


Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των ένστολων εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, επικρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών απέναντί τους.

Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κοινωνικές ομάδες με κοινωνική υπεραξία, πρόσθεσε και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι συμπεριφέρεται σαν απλός λογιστής.


 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ