Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σπάσαμε τους κωδικούς του uav των ΗΠΑ,το αντιγράφουμε",λέει το Ιράν

22.04.2012 | 15:39
Ένας ανώτερος Ιρανός στρατιωτικός δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν κατάφερε να διεισδύσει στα μυστικά ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους RQ-170 Sentinel που καταρρίφθηκε τον Δεκέμβριο και έχει αρχίσει να κάνει ένα αντίγραφό του.

"Δίνω τέσσερις ενδείξεις για να κατανοήσουν οι Αμερικανοί μέχρι ποιου σημείου έχουμε διεισδύσει στα μυστικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο στρατηγός Αμιρ Αλι Χατζιζαντέχ διοικητής των αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, που είναι υπεύθυνες για το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

"Τον Οκτώβριο του 2010, το αεροσκάφοςεστάλη λόγω τεχνικών προβλημάτων στην Καλιφόρνια, όπου και επισκευάστηκε, και μετά εστάλη στο Κανταχάρ (Αφγανιστάν) το Νοέμβριο του 2010, αλλά είχε πάντα τεχνικά προβλήματα", εξήγησε.
Το αεροσκάφος "στη συνέχεια, εστάλη σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο Λος Άντζελες το Δεκέμβριο του 2010 (...) και πέταξε πάνω από το σπίτι όπου ο (Οσάμα) Μπιν Λάντεν κρυβόταν δύο εβδομάδες πριν σκοτωθεί στο Πακιστάν το Μάιο του 2011 από Αμερικανούς στρατιωτικούς πρόσθεσε .

Το Ιράν κατέρριψε τον Δεκέμβριο του 2011 ένα μη επανδρωμένο RQ-170 Sentinel, ενώ είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο του σε μια αποστολή κατασκοπείας στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι είχε καταφέρει να πάρει τον έλεγχο αυτού του άκρως εξελιγμένου αεροσκάφους και να το προσγειώσει στην έρημο, όπου ανακτήθηκε σχεδόν ανέπαφο, ενώ η Ουάσιγκτον είχε πει ότι το είχε χάσει λόγω μιας βλάβης.
Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν υποβαθμίσει το συμβάν λέγοντας ότι το Ιράν δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του αεροσκάφους.

"Όλες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 και τα αόρατα βομβαρδιστικά (stealth) έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος" δήλωσε ο στρατηγός Χατζιζαντέχ.
Επίσης επιβεβαίωσε ότι το Ιράν έχει "ξεκινήσει την παραγωγή ενός αντιγράφου του RQ-170" με την επαναχρησιμοποίηση της τεχνολογίας του αεροσκάφους αυτού. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ