Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα καταφύγια πάλι οι Νοτιο-κορεάτες

20.12.2010 | 06:58
Οι άμαχοι στη νοτιοκορεατική νήσο Γιεονπγιεόνγκ, που πρόσφατα προσβλήθηκε από το πυροβολικό της Βορείου Κορέας, και όσοι διαμένουν σε άλλες τέσσερις παρακείμενες νήσους, έλαβαν διαταγή να τρέξουν μέσα σε 30’ στα καταφύγια, τονίζει φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά την ανακοίνωση από τη Σεούλ της απόφασής της να επιμείνει στη διεξαγωγή των στρατιωτικών της γυμνασίων.

    Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού γενικού επιτελείου δήλωσε πως η διαταγή διαβιβάσθηκε σε όλες τις νήσους της Κίτρινης Θάλασσας που συνορεύουν με τη Βόρειο Κορέα.

    Οι στρατιωτικές ασκήσεις που έχει ανακοινώσει η Σεούλ «πρόκειται να διεξαχθούν σήμερα» τόνισε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δηλώσει ποια ώρα πρόκειται να ξεκινήσουν.

    Στις ίδιες τις νήσους, μεγάφωνα που είχαν τοποθετηθεί στη Γιεονπγιεόνγκ κάλεσαν όλους τους αμάχους να μεταβούν στα καταφύγια, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Κάτοικοι, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί και άλλοι πολίτες κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια εντός 30’.

Οι διαφωνίες στους κόλπους του ΣΑ του ΟΗΕ για την κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι τόσο αγεφύρωτες που είναι αδύνατον να υπάρξει κάποια λύση, τόνισε χθες η αμερικανίδα πρέσβης στον Οργανισμό Σούζαν Ράις.

    «Τα χάσματα που παραμένουν είναι αδύνατον να γεφυρωθούν», τόνισε εμφατικά η Ράις έπειτα από το πέρας της διάρκειας 8,5 ωρών συνεδρίασης του οργάνου για την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ