Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Σομαλία πάνε οι πειρατές το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο.

10.02.2011 | 16:29
Το ελληνόκτητο υπερδεξαμενόπλοιο Irene SL, στο οποίο έκαναν ρεσάλτο πειρατές στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν, κατευθύνεται σήμερα προς τις ακτές της Σομαλίας.

Οπως, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης "Συνδυασμένη Ναυτική Δύναμη" (CMF), σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει επαφή με το πλοίο.

"Σήμερα στις 06:00 ώρα Ελλάδος, βρισκόταν 150 ναυτικά μίλια (227 χλμ.) νοτιοανατολικά των ακτών του Ομάν, κατευθυνόμενο προς την παράκτια περιοχή της Σομαλίας", δήλωσε η εκπρόσωπος της δύναμης CMF, η οποία εδρεύει στο Μπαχρέιν.

"Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή με το πλοίο", το οποίο κατέλαβαν πειρατές 370 χιλιόμετρα ανατολικά του Ομάν, προσθεσε.

Στην ερώτηση για μια πιθανή επιχείρηση διάσωσης, η εκπρόσωπος της CMF απάντησε: "Εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Όμως, προς το παρόν, διερευνάται η κατάσταση".

Αξιωματούχος της ελληνικής εταιρείας Enesel, η οποία διαχειρίζεται το Irene SL, δήλωσε χθες ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει "περίπου 270.000 τόνους" αργού πετρελαίου του Κουβέιτ, δηλαδή περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Η ναυτική δύναμη της ΕΕ είχε ανακοινώσει ότι το υπό ελληνική σημαία Irene SL, το οποίο ανήκει σε ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, κατελήφθη καθώς ταξίδευε από τη Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς τη διώρυγα του Σουέζ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος: 7 Έλληνες, 1 Γεωργιανός και 17 Φιλιππινέζοι.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ