Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Στρατιά και στο ΑΤΑ ο Α/ΓΕΕΘΑ.

20.07.2011 | 18:17
O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον Επιτελάρχη και τους Διευθυντές Κλάδων του ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
Ο Αρχηγός ενημέρωσε τα στελέχη των δύο σχηματισμών για τις εξελίξεις που συντελούνται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με σκοπό το μετασχηματισμό και την προσαρμογή τους στις σημερινές συνθήκες.
Χαρακτήρισε την παρούσα περίοδο ως μία περίοδο εκτεταμένης ‘’μετεξέλιξης και προσαρμογής’’. Μετεξέλιξης σε ότι αφορά τις δομές, το σχήμα, τα μεγέθη και τις μεθόδους και προσαρμογής σε ότι έχει σχέση με τα νέα οικονομικά δεδομένα και τους σημαντικά περιορισμένους, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν πόρους.
Αναφέρθηκε στη νέα αντίληψη για την οργάνωση, σχεδίαση, διοίκηση, εξοπλισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παράλληλα με την μετεξέλιξη της Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ, αλλά και το νέο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολούθησε σύσκεψη, με την συμμετοχή του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Υπαρχηγού ΑΤΑ, των Διευθυντών Κλάδων των δύο σχηματισμών και του Διοικητή ΕΚΑΕ, στην οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ