Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Τουρκία οι συνδικαλιστές είναι...τρομοκράτες.

13.06.2011 | 06:46
Η Τουρκία στην μαύρη λίστα του ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)
Η ILO κατά το Διεθνές Συνέδριο Εργασίας περιέλαβε την Τουρκία στην ίδια λίστα με τις αφρικανικές χώρες στον τομέα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!
Η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στην πιο ¨άσχημη λίστα¨ της ILO, λόγω των παραβιάσεων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, της μη συμμόρφωσης με τις συνθήκες της ILO, των απολύσεων και των πιέσεων σε βάρος συνδικαλιστών, την τοποθέτησε στην ίδια κατηγορία με την Ζουαζηλάνδη, την Ζιμπάμπουε και την Βιρμανία.

Το συνέδριο έγινε στην Γενεύη και την Τουρκία εκπροσώπησε ο Κιβάντς Ελιατσίκ- υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της DISK. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο καθηγητής Ζεκί Παρλάκ και ο Γενικός Διευθυντής Εργασίας Αλή Κεμάλ Σαγίν. Ο Ελιατσίκ ανέφερε πως η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις υπ. αρ. 87 και 98 συνθήκες της ILO και πως σύμφωνα με αναφορές της ίδιας της οργάνωση το 66% των απολύσεων συνδικαλιστών στην Ευρώπη γίνονται στην Τουρκία.

tourkikanea.gr/2011/06/12/disk/
Ο Ελιατσίκ τόνισε πως το εντυπωσιακό είναι ότι οι εκπρόσωποι των αφρικανικών χωρών και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας είχαν την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Ο Ελιατσίκ ανέφερε τα εξής : Πριν από την συζήτηση για την Τουρκία είχαν μιλήσει οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ζουαζηλάνδης οι οποίοι είπαν πως ¨οι συνδικαλιστές δεν συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν λόγω των δραστηριοτήτων τους αλλά επειδή ήταν τρομοκράτες¨. Μετά ήρθε η σειρά του Τούρκου εκπροσώπου ο οποίος είπε : ¨Μα αυτοί φυλακίστηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες, όχι για συνδικαλιστικές.¨
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ