Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κομισιόν το θέμα των εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους

27.12.2011 | 12:34
Ερώτηση στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Γιλμάζ σχετικά με τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χοντής.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στις δημόσιες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας στην εφημερίδα «Μπιργκιούν», τονίζοντας πως «ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας με τρόπο απολύτως κατηγορηματικό παραδέχεται ότι με χρηματοδότηση από κρατικά μυστικά κονδύλια, τουλάχιστον την εποχή της Πρωθυπουργίας Τσιλέρ (1995-1997), Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα δάση της Ελλάδας προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές».

Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, σημειώνει ότι «αυτές οι αποκαλύψεις που γίνονται τώρα και από επίσημα χείλη διασταυρώνονται με πληροφορίες και αποκαλύψεις, όπως των στελεχών των Γκρίζων Λύκων, που είχαν δικαστεί για δολοφονίες στην Κωνσταντινούπολη και είχαν ομολογήσει ενώπιον της Τουρκικής δικαιοσύνης ότι είχαν προκαλέσει εμπρησμούς σε ελληνικά νησιά», όπως και από «σχετικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Εμίλ Τσολασάν».

«Είναι αδιανόητο», συνεχίζει ο κ. Χουντής στην ερώτησή του, «κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμπεριφέρονται ως παρανοϊκοί εγκληματίες», και αφού τονίζει ότι «ο κυριότερος όρος συνέχισης των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, είναι η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με του γείτονές της» καταλήγει λέγοντας ότι «μετά και την ομολογία Γιλμάζ, η κυβέρνηση της Τουρκίας οφείλει να ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες διερεύνησης αυτών των καταγγελιών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τέλος, την Κομισιόν να παρέμβει άμεσα στο θέμα ώστε να απαιτήσει και αυτή από την Τουρκία την έναρξη σχετικών δικαστικών και ανακριτικών διαδικασιών, ενώ ζητεί να εξεταστούν οι «δυνατότητες ενεργοποίησης διεθνούς εντάλματος σύλληψης προκειμένου να δικαστούν όσοι φέρονται αναμεμιγμένοι σε αυτήν την τραγική υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Κοραντής ρωτάει τους υπουργούς στη Βουλή για τις δηλώσεις Γιλμάζ

ΣΟΚ:Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!


Αντιδράσεις κομμάτων για τις αποκαλύψεις Γιλμάζ

Εξηγήσεις από την Άγκυρα ζητά το ΥΠΕΞ για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ