Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Τεχεράνη επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας

20.02.2012 | 07:55
  Μια ομάδα επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ έφθασε στην Τεχεράνη σήμερα, για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να βρεθεί διπλωματική λύση στην διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Η ομάδα, της οποίας ηγείται ο αρχιεπιθεωρητής της IAEA Χέρμαν Νέκερτς, θα έχει συνομιλίες με στελέχη της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και αρμόδιους αξιωματούχους.

    Πριν από την αναχώρησή του από τη Βιέννη ο Νέκερτς εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθούν αποτελέσματα στην δεύτερη αποστολή, κατά την οποία θα συζητηθούν οι πιθανές στρατιωτικές διαστάσεις του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και άλλα εκκρεμή ζητήματα με την ιρανική πλευρά.

    Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η ομάδα της IAEA θα προχωρήσει σε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων ή εάν θα επικεντρωθεί στις συζητήσεις για τις πιθανές στρατιωτικές διαστάσεις του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Η Τεχεράνη διαψεύδει τις κατηγορίες που η IAEA διατύπωσε βάσει των πληροφοριών από δυτικές μυστικές υπηρεσίες περί του ότι διατηρεί ένα μυστικό οπλικό πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει στην διάρκεια και αυτής της επίσκεψης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ