Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στήνουν σκηνικό επέμβασης στο Ιράν

09.11.2011 | 12:24
Ολο και περισσότερο η διπλωματική γλώσσα μπαίνει στην άκρη. Μετά τις απανωτές ανακοινώσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για καταδίκη και στη συνέχεια για κυρώσεις εναντίον του Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος, ήρθε η ώρα των πολιτικών.

Ο Γάλλος ΥΠ.ΕΞ λοιπόν προειδοποίησε το Ιράν με...”άνευ προηγουμένου κυρώσεις”

"Η Γαλλία θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί κατά ένα επίπεδο η διπλωματική πίεση στο Ιράν. Αν το Ιράν αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας και αρνηθεί την όποια σοβαρή συνεργασία, είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε, μαζί με άλλες πρόθυμες χώρες, κυρώσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο," αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ζιπέ.

Η απάντηση απ' το Ιράν ήρθε άμεσα.

"Πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η χώρα δεν θα κάνει πίσω ούτε βήμα στο δρόμο που ακολουθεί", είπε σε ομιλία του η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. "Γιατί καταστρέφετε το κύρος της υπηρεσίας εξαιτίας των ανακριβών ισχυρισμών της Αμερικής;" τόνισε, προφανώς απευθυνόμενος στα μέλη της ΙΑΕΑ ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Στο χορό μπήκε και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας που δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Canal+ ότι είναι απαραίτητο να πεισθούν η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες ενδεχομένως να αντιταχθούν σε μια πέμπτη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Θα σκοτώνουμε 10 αμερικανούς για κάθε νεκρό Ιρανό"

«Κοντά στην κατασκευή πυρηνικού όπλου» το Ιράν 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ