Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 21 Ιανουαρίου στη Κωνσταντινούπολη η σύνοδος για τα πυρηνικά του Ιράν.

08.01.2011 | 17:37
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι η προγραμματισμένη σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5 +1 που θα συζητήσει για τον πυρηνικό φάκελο του Ιράν θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

   

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Καθριν Αστον, μεσολαβητής των 5 +1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία,Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) για το θέμα αυτό, θα είναι στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα για να προετοιμάσει τη σύνοδο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

   

Οι υπηρεσίες της κας. Αστον είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι η επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ομάδας και του Ιράν θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου.

   

Την ίδια ημέρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ωστόσο, χωρίς να κατονομάζει κάποια πηγή, ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν στην Κωνσταντινούπολη "στις 1 και 2 Bahman (μήνας του ιρανικού ημερολογίου)", δηλαδή στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

   

Οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις υποψιάζονται ότι το Ιράν θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Μετά από 14 μήνες διακοπής, η Τεχεράνη και οι χώρες της ομάδας 5 +1 ξανάρχισαν στις αρχές Δεκεμβρίου στη Γενεύη το διάλογο σχετικά με το θέμα των πυρηνικών, και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους στην Κωνσταντινούπολη. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ