Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις δηλώσεις,"αντίσταση",εντός της σύσκεψης συμφωνία των πολιτικών αρχηγών

05.02.2012 | 23:44
Εντός της σύσκεψης φαίνεται ότι συμφώνησαν ακόμη και γι΄ αυτό που “καίει” όλους.Τη περαιτέρω μείωση των μισθών!
Εκτός ,στις δηλώσεις τους άλλοι είπαν ότι δίνουν μάχη -Α.Σαμαράς- και ότι δεν θα δεχτούν μέτρα που θα οδηγήσουν σε επανάσταση -Καρατζαφέρης. Ο Γ.Παπανδρέου πάλι …έστειλε επιστολή στο Λ.Παπαδήμο στο οποίο προτείνει να γίνουν όσα δεν έκανε τα τελευταία δύο χρόνια ως πρωθυπουργός!

Θέατρο του παραλόγου;

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου είναι αποκαλυπτική:

''Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ