Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας.

07.06.2012 | 08:30

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν για συνομιλίες με την ηγεσία του στρατού καθώς κλιμακώνεται η βία στον πόλεμο κατά των ταλιμπάν και αυξάνεται το κύμα των αιματηρών επιθέσεων με τελευταία τη χθεσινή νατοϊκή αεροπορική επιδρομή κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 18 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Πανέτα δήλωσε ότι σκοπός του ταξιδιού του είναι να ενημερωθεί από τον αμερικανό στρατηγό Τζον Άλεν, διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν για την ικανότητα των συμμαχικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις απειλές από τους ταλιμπάν και το δίκτυο Χακάνι που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο Πανέτα σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί στρατεύματα και να έχει συνομιλίες με τον αφγανό ομόλογό του στρατηγό Αμπντούλ Ραχίμ Ουαρντάκ.

Ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι θέλει επίσης να ενημερωθεί για την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των επιθέσεων στο Αφγανιστάν, ορισμένες από τις οποίες φαίνεται να ήσαν πιο οργανωμένες από άλλες.

"Πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζουμε για το είδος των επιθέσεων που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα καθώς βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο και μπαίνουμε στους τελευταίους μήνες του έτους", τόνισε.

Ο πανέτα υπογράμμισε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ "διεξάγουν πόλεμο" κατά της αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν και τόνισε ότι οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ηγέτών της αλ Κάιντα στην περιοχή θα συνεχιστούν παρά τις διαμαρτυρίες του Πακιστάν ότι παραβιάζουν την κυριαρχία του.

"Έχουμε καταστήσει σαφές στους Πακιστανούς ότι οι ΗΠΑ θα αμυνθούν απέναντι σ΄αυτούς που θα μάς επιτεθούν. Και αυτό έχουμε κάνει. Έχουμε θέσει στο στόχο μας τους ηγέτες τους και το έχουμε κάνει με επιτυχία. 'Εχουμε καταστήσει σαφές στο Πακιστάν ότι θα συνεχίσουμε να υπεραπιζόμαστε τους εαυτούς μας", τόνισε ο Πανέτα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ