Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Πατριαρχείο ο τούρκος αντιπρόεδρος.

03.01.2011 | 10:33
Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι θα επισκεφθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς. Η συμβολική αυτή κίνηση επισφραγίζει τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Τουρκική Δημοκρατία. 

   

Από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αρίντς θα ευχηθεί, εκ μέρους της κυβέρνησης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το νέο έτος και θα συζητήσει μαζί του εκκρεμή θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

   

'Οπως είναι γνωστό, εκκρεμεί ακόμα η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και θέματα που αφορούν στην εύρρυθμη λειτουργία του Πατριαρχείου. Επίσης, υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την περιουσία του Πατριαρχείου και των ιδρυμάτων της ελληνορθόδοξης μειονότητας, που απαιτούν τη συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους.

   

Ανάλογη επίσκεψη στο Φανάρι έγινε μόνο μία φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1952, με την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ