Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αμυντική Βιομηχανία

Στο έδαφος τα F-35 λόγω... λογισμικού

12.10.2010 | 10:36
Αναβλήθηκε, προσωρινά, το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων των μαχητικών F-35 μέχρι να διορθωθεί το λογισμικό που ελέγχει τις αντλίες καυσίμου όπως ενημέρωσε το Πεντάγωνο.
Επιπλέον απαγορεύτηκαν οι δοκιμαστικές πτήσεις και για τα F-35B καθώς αποκαλύφθηκε πρόβλημα με τη βοηθητική πόρτα εισόδου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Lockheed Martin, John Kent.
H βοηθητική αυτή πόρτα ανοίγει για να τροφοδοτήσει με επιπλέον αέρα τον κινητήρα κατά την διάρκεια σύντομων απογειώσεων, κάθετων προσγειώσεων, αιωρήσεων και χαμηλών ταχυτήτων πτήσεων.
Το πρόβλημα με το λογισμικό που καθήλωσε τα μαχητικά ανακαλύφθηκε σε εργαστηριακές δοκιμές. Σύμφωνα μάλιστα με την εκπρόσωπο του Πενταγώνου Cheryl Irwin «είναι πιθανό λόγω του προβλήματος να σταματούσαν οι αντλίες με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το πάγωμα του κινητήρα».
Αν και εκτίμησε σχεδόν απίθανο ένα τέτοιο συμβάν συμπλήρωσε πως ήταν συνετό να σταματήσει κάθε δοκιμή μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα συγχρονισμού των αντλιών.
Μάλιστα σημείωσε πως η νεότερη έκδοση του λογισμικού που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BAE Systems είναι έτοιμη και θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.
To Joint Strike είναι μονοθέσιο και μονοκινητήριο μαχητικό νέας γενιάς κατασκευασμένο από την Lockheed Martin σε τρεις εκδόσεις.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ