Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Στο χέρι της κυβέρνησης να μην γίνουμε Μπουένος Άϊρες.Μια απάντηση σε άρθρο συνεργάτη του κ.Σαμαρά

19.06.2012 | 08:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Πριν ακόμη συμπληρωθούν 24 ώρες από την πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές και ενώ ο σχηματισμός κυβέρνησης βρίσκεται  σε εξέλιξη το ερώτημα “πόσο ισχυρή θα είναι αυτή η κυβέρνηση” είχε αρχίσει να κυκλοφορεί.

Τις αμφιβολίες τις είχε προκαλέσει πρώτος ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος ο οποίος ούτε λίγο,ούτε πολύ έθεσε νωρίς,νωρίς θέμα υποχρεωτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση! Το πως θα μπορούσε να γίνει αυτό ανέλαβαν να μας το εξηγήσουν διάφοροι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ,υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι “δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το κόσμο στους δρόμους”.

•Πρώτα απ΄ όλα να επισημάνουμε ότι η ύπαρξη αντιπολίτευσης σε όποια κυβέρνηση,οποιαδήποτε εποχή,είναι απαραίτητη! Επιβάλετε για να λειτουργήσει η Δημοκρατία .Έστω κι αυτή που λέμε ότι έχουμε στην Ελλάδα.

•Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε κόμμα της αντιπολίτευσης διαχειριστεί την εντολή που πήρε με τρόπο κακόβουλο,καιροσκοπικό και ψηφοθηρικό αυτό θα κριθεί από τους ψηφοφόρους του όταν θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες.

•Τρία χρόνια συνεχούς μαστιγώματος των πολιτών έδειξαν ότι οι Έλληνες έχουν και υπομονή και μεγάλη ψυχραιμία.Και η ένταση των αντιδράσεων σε σχέση με την αγριότητα των μέτρων λιτότητας και περικοπών που έχουν υποστεί το απέδειξε.Ίσως η πιο “ακραία” ενέργεια των πολιτών να ήταν η ίδια τους η ψήφος στις δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.Η οποία και ανακάτεψε για τα καλά το πολιτικό σκηνικό και δημιούργησε νέες ισορροπίες.

•Ο κόσμος δεν πρόκειται να βγει στους δρόμους επειδή κάποιοι θα τον “διατάξουν”.Για να βγει θα πρέπει και να το θέλει και ταυτόχρονα αυτό να αποτελεί τελευταία επιλογή αντίδρασης σε μέτρα που θα ξεπερνούν πια τα όρια αντοχής του.Και για πολλούς αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Πρέπει να είναι ευχή όλων μας και ταυτόχρονα επιδίωξη να μην ζήσουμε αυτά που έζησαν άλλες χώρες από τις οποίες πέρασε ο “τυφώνας” ΔΝΤ.Όπως στην Αργεντινή για παράδειγμα. Οι ομοιότητες δυστυχώς γίνονται όλο και περισσότερες και είχαν καταγραφεί σ΄ ένα εκπληκτικό  άρθρο του Le Monde Diplomatique που είχε αναδημοσιεύσει το Onalert.

Εκεί μετά από ταραχές με νεκρούς και συλλήψεις έφθασαν στην φυγή με ελικόπτερο του προέδρου Ντε Λα Ρουά.Πρέπει όλοι με ψυχραιμία να αποφύγουμε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις.Είναι το μόνο δεν χρειαζόμαστε.Αλλά αυτό είναι και θέμα της κυβέρνησης που θα πρέπει να θυμηθεί τον όρο “επαναδιαπραγμάτευση” με τον οποίο και έπεισε τους Έλληνες πολίτες να την ψηφίσουν.Επαναδιαπραγμάτευση υπέρ των πολιτών κι όχι μόνο υπέρ των δανειστών. Διαφορετικά κανείς δεν θα χρειαστεί να προκαλέσει κοινωνική αντίδραση. Θα προκύψει από μόνη της.Κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε αυτά που βλέπουμε σε βίντεο από την κρίση της Αργεντινής.

Υ.Γ. Στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά είχε γράψει άρθρο με τίτλο “Πόσους χωράει το Σινούκ”; Τότε τον Ιούνιο του 2011 ,κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου.Στο άρθρο δεν έδινε απάντηση για το πόσοι χωράνε. Να τον ενημερώσουμε ότι χωράνε 44.Πιστεύουμε,ευχόμαστε και πραγματικά ελπίζουμε η πληροφορία να αποδειχτεί τελείως άχρηστη


 

 

ΣΧΟΛΙΑ