Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στολές hi-tech για τον Ελληνικό Στρατό

11.11.2010 | 13:56
Εάν είδατε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σίγουρα θα παρατηρήσατε κάτι διαφορετικό, όταν μπροστά από τους επίσημους περνούσε ο ουλαμός των Καταδρομέων. Κάτι διαφορετικό στην εμφάνιση τους. Φορούσαν όλοι τις νέες στολές του Ελληνικού Στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, “στοπλαίσιο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του προσωπικού του και κάλυψης των αναγκών επιβίωσης και εκπλήρωσης της αποστολής του σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, ξεκίνησε την διαδικασία αξιολόγησης στολών μάχης με ψηφιακή παραλλαγή.”
Έτσι στο νέο σχέδιο παραλλαγής, οι σκιές των χρωμάτων έχουν «σπάσει» σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εφαρμόζοντας την παραπάνω τεχνολογία, ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει (διατηρώντας βέβαια το βασικό του χρώμα) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προσαρμοζόμενος καλύτερα στον χρωματισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης) έως και 50%.
 
Τις παραπάνω στολές μάχης κατασκεύασε το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εξέδωσε η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου. Οι προδιαγραφές που αφορούν το ύφασμα κατασκευής, είναι ίδιες με αυτές των εν χρήσει στολών. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο – κόψιμο της στολής (στις νέες στολές μεταξύ των άλλων, το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι).
 
Οι νέες στολές χορηγήθηκαν σε Μονάδες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο, κάτω από όλες τις συνθήκες και να αξιολογηθούν.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ