Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στόλτενμπεργκ για Brexit: Η Βρετανία παραμένει "ισχυρός και αφοσιωμένος" εταίρος του ΝΑΤΟ

24.06.2016 | 13:28
Η Βρετανία θα παραμείνει ένας "ισχυρός και αφοσιωμένος" εταίρος του ΝΑΤΟ παρά την ιστορική απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη νίκη του Brexit στο χθεσινό δημοψήφισμα.

"Ξέρω ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ θα μείνει αμετάβλητη" παρά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια. "Η Βρετανία θα παραμείνει ένας ισχυρός και αφοσιωμένος σύμμαχος και θα συνεχίσει να παίζει τον ηγετικό της ρόλο στους κόλπους της Συμμαχίας μας", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Εξοπλισμένο με μέσα πυρηνικής αποτροπής και με στρατό που αναλαμβάνει αποστολές στο εξωτερικό, το Λονδίνο είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του ΝΑΤΟ.
"Ένα ισχυρό, ενωμένο και αποφασισμένο ΝΑΤΟ παραμένει σημαντικός πυλώνας σταθερότητας μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο και βασικός παράγοντας διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας", πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δεσμεύτηκε για την αποφασιστικότητα της Συμμαχίας να προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία με την ΕΕ (22 μέλη της οποίας είναι και μέλη του ΝΑΤΟ). Το ΝΑΤΟ ενισχύει τους δεσμούς του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είχε προτρέψει τη Βρετανία να μείνει εντός της Ενωσης των 28.

Το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου για μια σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, η οποία αναμένεται να επικυρώσει μια σκλήρυνση της στάσης της Συμμαχίας απέναντι στη Ρωσία. 

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ