Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στόχος εμπρηστών τα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας "Ζαμάν" στη Γερμανία

16.02.2012 | 12:44
   Τα γραφεία της σύνταξης της τουρκικής εφημερίδας "Ζαμάν" στη Γερμανία έγιναν χθες το βράδυ στόχος εμπρησμού στην Κολονία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο εμπρησμός να συνδέεται με τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    Δύο πρόσωπα ηλικίας 17 και 22 ετών συνελήφθησαν, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολονίας. Ένα καφενείο στο οποίο συχνάζουν μέλη της τουρκικής κοινότητας της Κολονίας έγινε επίσης στόχος επίθεσης χθες γύρω στις 22.30 (τοπική ώρα, 23.30 ώρα Ελλάδας).

    "Στη μία από τίς δύο περιπτώσεις, έχουμε ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκε υλικό που επιταχύνει τη διάδοση της φωτιάς", σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

    Η αστυνομία εκτιμά πως αυτές οι δύο εγκληματικές ενέργειες μπορεί να συνδέονται με το PKK, το οποίο μάχεται από το 1984 εναντίον της κεντρικής εξουσίας της Άγκυρας.

    Η 15η Φεβρουαρίου ήταν η 13η επέτειος της σύλληψης του αρχηγού του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    "Συνθήματα χαρακτηριστικά των μελών του PKK ακούστηκαν" στη διάρκεια των δύο επιθέσεων στην Κολονία, υπογράμμισε ακόμη η εκπρόσωπος.

    Η συντηρητική εφημερίδα "Ζαμάν" έχει καθημερινή κυκλοφορία άνω των 28.000 φύλλων στη Γερμανία. Η έκδοσή της έχει από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες τουρκόφωνης εφημερίδας στην Ευρώπη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ