Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους 9000 οι νεκροί στη Συρία

15.03.2012 | 17:52
 Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Συρία από τότε που άρχισε πριν από έναν χρόνο η λαϊκή εξέγερση, την οποία καταστέλλουν με τη βία οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

   

Συνολικά 9.113 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 6.645 άμαχοι, 1.997 στρατιωτικοί και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και 471 αντάρτες, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

   

"Παρά τους θανάτους και την καταστολή, ο συριακός λαός συνεχίζει την επανάστασή του", σχολιάζει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

   

Αυτοί που αγωνίζονται για τη δημοκρατία τιμούν σήμερα την πρώτη επέτειο από την εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 30.000 Σύροι που έφυγαν για να γλιτώσουν από την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης από τις αρχές έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες και περίπου 200.000 έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό της χώρας από τις 15 Μαρτίου του 2011.

   

Την ίδια ώρα o Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) εξέφρασε σήμερα ανησυχία όσον αφορά τη διατροφική ασφάλεια στη Συρία, ιδιαίτερα για 1,4 εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται πλέον σε ζώνες συγκρούσεων.

   

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) υπολογίζει ότι "περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι που δεν είχαν διατροφική ασφάλεια διαμένουν σε περιοχές οι οποίες αποτελούν πλέον ζώνες σύγκρουσης, όπως η Χομς, η Χάμα, η περιφέρεια της Δαμασκού, η Ντεράα και η Ιντλίμπ", επισημαίνει ο FAO σε ανακοίνωσή του.

   

"Η ανησυχία μας είναι ότι τώρα έχουν γίνει πιο ευάλωτοι", προσθέτει ο FAO.

   

Ο FAO και το PAM, που εδρεύουν στη Ρώμη, πραγματοποιούν σήμερα έκτακτη επιχείρηση για τη χορήγηση βοήθειας σε 100.000 ανθρώπους στη Συρία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ