Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικά "ζευγάρια": Ποιος από τους δύο παίρνει έξοδα μετάθεσης.

04.12.2010 | 06:45
Διευκρινίσεις για τα έξοδα μετάθεσης που δικαιούνται ζευγάρια στρατιωτικών που μετατίθενται στην ίδια περιοχή έδωσε με απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε τα έξοδα μετάθεσης στις περιπτώσεις ζευγαριών τα δικαιούται όποιος από τους δύο φέρει το μεγαλύτερο βαθμό. Αναλυτικά η απάντηση που έδωσε ο κ.Βενιζέλος στην ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτη:


Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 200/1993 όταν και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί και μετατίθενται ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή, δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης εγγάμου μόνο από τον στρατιωτικό που φέρει το μεγαλύτερο βαθμό. Στα μέλη της μετακινούμενης οικογένειας αυτού περιλαμβάνεται και ο/η σύζυγος που δεν δικαιολογεί οδοιπορικά έξοδα (άρθρο 4, παράγραφος 5). Ως ταυτόχρονη μετακίνηση για ζεύγος στρατιωτικών από και προς την ίδια περιοχή της περίπτωσης αυτής, νοείται εκείνη που πραγματοποιείται μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.
Εάν οι εν λόγω στρατιωτικοί προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και δε συνοικούσαν πριν την μετάθεση, δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης εγγάμου μόνο από το στρατιωτικό που συνοικούσε με τα μέλη της οικογένειας και διατηρούσε την οικοσκευή. Ο άλλος σύζυγος δικαιολογεί έξοδα μετάθεσης στρατιωτικού, χωρίς οικογένεια και χωρίς έξοδα εγκατάστασης (άρθρο 4, παράγραφος 6).

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ