Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν ζητά το Ισραήλ.Όχι από ΗΠΑ

08.11.2010 | 06:38
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε μιλώντας με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ότι μόνον μια στρατιωτική απειλή θα μπορούσε να πείσει το Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα αν αποτύχει η διπλωματία, δήλωσε ισραηλινή πολιτική πηγή.

    Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν: "Ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα γίνει πυρηνικό είναι να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη απειλή στρατιωτικής δράσης εναντίον του αν δεν σταματήσει την κούρσα του για (την απόκτηση) πυρηνικού όπλου".

    "Οι οικονομικές κυρώσεις το καθιστούν δύσκολο για το Ιράν, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το καθεστώς του Αγιατολάχ σχεδιάζει να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα εξαιτίας τους", είπε ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν, προσέθεσε η ίδια πηγή.

    Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι η μόνη στιγμή που το Ιράν σταμάτησε το πυρηνικό του πρόγραμμα ήταν το 2003, όταν πίστευε ότι υπάρχει η απειλή αμερικανικής στρατιωτικής δράσης, κατέληξε η πηγή, και θα προσθέσει ότι η απειλή από μόνη της επαρκεί για να αποτρέψει την ανάγκη για στρατιωτική δράση.
 Οι ΗΠΑ ωστόσο απορρίπτουν την πρόταση του Ισραήλ για μία αξιόπιστη απειλή κατά του Ιράν προκειμένου να αποποιηθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα.
 
   Οι ΗΠΑ απέρριψαν την ισραηλινή πρόταση για τη διατύπωση μίας αξιόπιστης στρατιωτικής απειλής κατά του Ιράν, προκειμένου να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη, τόνισε σήμερα από την Αυστραλία ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς.

    Ο Γκέιτς τόνισε πως τα εργαλεία που προσφέρουν η διπλωματία και η πολιτική μπορούν να μεταβάλλουν τον τρόπο σκέψης του Ιράν για τα πυρηνικά του.Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ