Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία με την βοήθεια χημικών!

09.05.2012 | 11:26

Χιλιάδες στρατιώτες, άρματα και φορτηγά που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους παρήλασαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να τιμήσουν τη νίκη του 1945 επί των ναζί, υπό το βλέμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα τα καθήκοντά του.

Στις 10.00 το πρωί ακριβώς στο ρολόι του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ορίστηκε χθες πρωθυπουργός μετά την εκχώρηση της προεδρίας της χώρας στο μέντορά του, ήταν στο επίσημο βάθρο ανάμεσα σε πολλούς πρώην πολεμιστές και καλεσμένους, ανάμεσά τους ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Η στρατιωτική παρέλαση άρχισε με την επιθεώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τον υπουργό Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο οποίος χαιρέτισε χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
Σχεδόν 14.000 στρατιώτες παρήλασαν, ενώ ακολούθησαν τα τεθωρακισμένα και το βαρύ πυροβολικό σε μια νέα επίδειξη ισχύος.
Μετά την ισχυρή βροχόπτωση πριν αρχίσει η παρέλαση, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι τέσσερα αεροσκάφη είχαν σκορπίσει νωρίτερα χημικά αέρια για να διαλυθούν τα σύννεφα στον ουρανό ώστε να αποτραπούν τυχόν νεροποντές κατά στη διάρκεια της παρέλασης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ