Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30.12.2011 | 20:24

«Στρατιωτική-πατριωτική ροκ λέσχη» σε πικετοφορία υπέρ της αποφυλάκισης του Εφραίμ

Πικετοφορία έξω από την ελληνική πρεβεία στη Μόσχα με αίτημα την αποφυλάκιση του Εφραίμ. Ποιες οργανώσεις συμμετέχουν;

Πικετοφορία με κεντρικό αίτημα την αποφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν περίπου 100 άτομα έξω από την ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ρωσικής σοσιαλ-συντηρητικής Ένωσης, το Ανθρωπιστικό Κέντρο της Παγκόσμιας ρωσικής λαϊκής συνόδου, το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, η Ομοσπονδία των ορθόδοξων τεχνοκρατών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου και  εκπρόσωποι της λέσχης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι». Ανάμεσά τους και η στρατιωτική - πατριωτική ροκ λέσχη, η οποία ανήκει στην ενορία της Συνόδου των Αγίων της Μόσχας.

Οι συμμετέχοντες απευθύνθηκαν στην ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας με την παράκληση να υποστηρίξει τον συλληφθέντα αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Όπως έχουν εξαγγείλει οι διαδηλωτές και το Ίδρυμα του Αγ. Ανδρέου αύριο παρόμοια πικετοφορία θα διοργανωθεί έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίπλα στο Κρεμλίνο.

Από πλευράς «επίσημων» αξιωματούχων τοποθετήθηκε σήμερα κατά της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της 'Ανω Βουλής (Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) Μιχαήλ Μάργκελοφ, ο οποίος είπε ότι ενώνει κι αυτός τη φωνή του «με τη γενική αγανάκτηση, τα μεγέθη της οποίας θα αναγκάσουν τους Έλληνες δικαστές να επιδείξουν ανθρωπισμό και προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες». Όπως εκτίμησε ο κ. Μάργκελοφ η κράτηση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ παραβιάζει τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι «η σύλληψη ενός ασθενούς ανθρώπου πριν ολοκληρωθεί η δικαστική βάσανος, χωρίς να γίνεται λόγος για τις αντιλήψεις περί ανθρωπισμού, καταργεί όλες τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε την περιφρόνηση τόσο των κανόνων της ανθρωπιάς, όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου».

«Είναι πιθανόν αυτές οι ενέργειες να έχουν προκληθεί από την κρίση, η οποία οδήγησε τις ελληνικές Αρχές σε κατάσταση εκνευρισμού», δήλωσε ο Μάργκελοφ στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός πως η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ ανατέθηκε σε γυναίκα ανακρίτρια, θα μπορούσε να είναι ένδειξη χλευασμού σε έναν αθωνίτη ιερέα», αν και κατά την προσωπική του γνώμη η άδικη δίωξη θα ενισχύσει το πνεύμα του ηγουμένου.

Ολα αυτά στη Μόσχα...

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ