Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικοί για τις περικοπές:"Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την αξιοπρέπεια μας"

06.07.2012 | 00:21


Να κάνουν όλοι οι στρατιωτικοί μαζί την υπέρβαση καλεί ο ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωσή του με αφορμή τη τρίτη αλλαγή ΥΕΘΑ μέσα σε λίγους μήνες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ κάνει αναφορά στις πρόσφατες κινητοποιήσεις Ούγγρων και Πορτογάλων στρατιωτικών και στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών που έρχεται για τους Έλληνες.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τρικομματική εκπροσώπηση, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, και η αναμονή για το χρόνο που θα οριστικοποιηθεί η προαποφασισμένη και υπογεγραμμένη περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων στρατιωτικών, της τάξεως κατά μέσο όρο 12%, παρατείνεται.

Οι Τροϊκανοί δυνάστες, μετά από ολιγοήμερη στάση (λόγω εσωτερικών διαδικασιών στη Χώρα), επανέρχονται χωρίς διάθεση συζήτησης και επαναδιαπραγμάτευσης την συμφωνημένων.

Η διαβίωση των Ελλήνων πολιτών, όλων ημών και των οικογενειών μας, τείνει πλέον να φτάσει στον αφανισμό μας από την πείνα και την εξαθλίωση.

Έτσι και η εξαθλίωση των στελεχών είναι πραγματικότητα και δεν κρύβεται. Η αναζήτηση πηγών για εξεύρεση οικονομικών πόρων της οικογένειας του Έλληνα στρατιωτικού τείνει να γίνει καθημερινότητα, προκειμένου όρθιος και αξιοπρεπής να σταθεί στα πόδια του και να παράσχει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτό που ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης ορκίστηκε. Την υπεράσπιση της Εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Ελλάδας μας. 

Είμαστε ακόμη περήφανοι. Ζητάμε το αυτονόητο. Να μην υπάρξει καμία περαιτέρω πτώση του ηθικού των στελεχών. Όχι με ξύλινα λόγια και ευχολόγια, αλλά με πράξεις. Να μην υπάρξει καμία παρέμβαση από ξένους παράγοντες στο στενό πυρήνα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό τους, τον πολλαπλασιαστή ισχύος τους.

Δεν μας μένει πλέον τίποτα άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πάρουν και την αξιοπρέπειά μας. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε το αυτονόητο: τη δυνατότητα, δηλαδή, να παραμένουμε αφοσιωμένοι στο ιδανικό της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας, χωρίς το ηθικό μας να ταλανίζεται από σκέψεις για την καθημερινή επιβίωση.


Οι Ούγγροι συνάδελφοί μας την 6-5-2011 και στη συνέχεια οι Πορτογάλοι την 20-6-2012 διεκδίκησαν την αναχαίτιση της υφαρπαγής της αξιοπρέπειάς τους με τη διαφαινόμενη επέλαση στα μισθολογικά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.

Ας κάνουμε όλοι μαζί την υπέρβασή μας. Εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, με τους οποίους διατηρούμε άρρηκτους συναδελφικούς δεσμούς και πιστεύουμε ότι θα βρεθούν στο πλάι μας, οποτεδήποτε κληθούν".


  

 

ΣΧΟΛΙΑ