Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικοί- κυβέρνηση σε καθολική ρήξη! Τι ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί

17.09.2012 | 14:01
Η ρήξη των στελεχών των ΕΔ, εν ενεργεία και αποστράτων με την κυβέρνηση είναι πλέον καθολική.

Δεν έχει να κάνει με το ποιος πήγε ή δεν πήγε στη συγκέντρωση της Αθήνας,με το πόσο συμφωνεί με οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή όχι. Το σύνολο των στρατιωτικών στέκεται πλέον με ιδιαίτερη καχυποψία έναντι της κυβέρνησης και αυτό είναι τραγικό.
Προκύπτει από πολλές ενδείξεις το συμπέρασμα:
  • Διαβάζοντας τα σχόλια και τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από την ανακοίνωση των μέτρων του ΓΕΕΘΑ για τις ΕΔ. Ένα σημαντικό δείγμα είναι και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Onalert, στο σχετικό ρεπορτάζ. Σε άλλες εποχές τα μέτρα -πολλά από τα οποία είναι θετικά- θα είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού. Τώρα απορρίπτονται όλα ή ακόμη χειρότερα δεν συζητιούνται καν, αφού το φλέγον ζήτημα της οικονομικής δυσπαραγίας των στρατιωτικών καλύπτει τα πάντα.
  • Στη ρήξη με την κυβέρνηση πρωτοστατούν οι απόστρατοι και ειδικά η ΑΝΕΑΕΔ που έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. 
  • Σε ανακοίνωσή των φορέων που οργάνωσαν και τη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης καυτηριάζεται η εμμονή της ηγεσίας του ΥΕΘΑ να αρνείται να συζητήσει, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα. Η ανακοίνωσή τους είναι ιδιαίτερα σκληρή και ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί και το οποίο όπως όλα δείχνουν ,οδηγεί σε νέες μορφές αντίδρασης.

Και είναι δεδομένο ότι ετοιμάζονται νέες μρφές κινητοποιήσεων ,που δεν θα έχουν σχέση με πορείες διαμαρτυρίας ή συγκεντρώσεις,αλλά θα είναι περισσότερο "εναλλακτικές", αλλά πιο μαζικές αφού θα απευθύνονται πλέον στους πολίτες κι όχι μόνο στους στρατιωτικούς.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει "μπλέξει άσχημα" έχοντας απέναντί της ένα χώρο στον οποίο υποτίθεται -η ΝΔ τουλάχιστον- είχε ρόλο "ηγεμονικό".

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι επισημαίνουν:

“...έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την υλοποίηση της ξενόφερτης απαίτησης για περαιτέρω περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας. Η επίκληση, απ’ την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, του μικρού ποσοστού περικοπής του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, είναι απατηλή, καθ’ ότι οι αμοιβές των άλλων κλάδων εργαζομένων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η λογική του μικρότερου κακού.
  • Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πρακτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να αγνοεί την παρουσία μας, σημειώνοντας τη θετική ανταπόκριση του αντίστοιχου της Οικονομίας, στο σχετικό αίτημα μας.
  • Δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως περικοπή στις αμοιβές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούμενοι να συνηγορήσουμε, μέσω της κλοπής του ιδρώτα μας, στη λύση του δημοσιοοικονομικού προβλήματος, σε βάρος μας. Πιστεύουμε ότι για τη δημιουργία του δεν ευθυνόμαστε εμείς και απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες ξεζούμισαν τον Ελληνικό λαό.
  • Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στη συνδιαμόρφωση προτάσεων «ισοδύναμων μέτρων», εργαλείων της μνημονιακής λογικής μείωσης των εισοδημάτων μας. Μια τέτοια συνδιαλαγή πιθανόν στη συνέχεια να μας οδηγούσε στην αποδοχή από μέρους μας ενός λίγο μικρότερου ποσοστού μείωσης.
  • Ζητάμε, όμως, την άμεση συνεργασία των διευθύνσεων των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην παροχή στοιχείων, που θα μας δώσει τη δυνατότητα μακριά από κάθε μνημονιακή πρακτική για διαμόρφωση και κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και τη ροή των εξοικονομούμενων πόρων στη βελτίωση της αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών.
  • Θέτουμε συνάδελφοι στην κρίση σας, τη στάση των υψηλόβαθμων παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, που αβίαστα προέβησαν, όχι στη διάψευση της πληροφορίας που μας έδωσαν, για την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου που εφάρμοσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα αιτηθέντα ισοδύναμα μέτρα, αλλά στη διάψευση ότι μας την έδωσαν. Επιρρίπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο, ανερυθρίαστα την μομφή του ψεύτη στα μέλη της Επιτροπής, κάτι που συνέβη αμέσως μετά την αντίδραση για την αποκάλυψη, του ΥΠΕΘΑ. Οι χιλιάδες των συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο ψεύτης, ποιος είναι αυτός που διέγραψε με μια μονοκονδυλιά, την κερδισμένη με τον ιδρώτα μας δυνατότητα να ζήσουμε ανθρώπινα, υπηρετώντας τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και του λαού της.
  • Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε το ρόλο του προς σφαγή αμνού. Βροντοφωνάζουμε ότι στην κλοπή του ιδρώτα μας, στην έμμεση και άμεση αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και στη μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα μας βρείτε στο πλάι του Ελληνικού λαού, απ’ όπου και προερχόμαστε”.

 

ΣΧΟΛΙΑ