Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικοί προς Παναγιωτόπουλο-Στουρνάρα; "Μας έμεινε μόνο η αξιοπρέπειά μας.Θα την υπερασπιστούμε"!

21.07.2012 | 00:01


Αν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις αποδειχτούν ψευδείς για την “αναχαίτιση” της μείωσης του 12% ,αυτό θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης για τους στρατιωτικούς. Σε συνδυασμό με την τραγική αντιμετώπιση που έχουν από τη πολιτική ηγεσία στο θέμα των μεταθέσεων-τοποθετήσεων,αλλά και σε μια σειρά άλλων θεμάτων ,είναι λογικό να αισθάνονται βάναυσα αδικημένοι.

Δεν αποκλείεται καθόλου να ζήσουμε κι εμείς αυτά που ζουν τις τελευταίες ημέρες στη Πορτογαλία και στην Ισπανία,όπου οι στρατιωτικοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν. Ειρηνικά αλλά δυναμικά. Κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Μην βιαστούμε να μιλήσουμε για “διάλυση των ΕΔ και της πειθαρχίας”,γιατί από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των στρατιωτικών -που έχουν ξανακάνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας- έχει προκύψει ότι οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται και παλεύουν για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η επιστολή που έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ στους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών:“κοι Υπουργοί.


Τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη ολοκληρωτική μισθολογική σφαγή στους Έλληνες στρατιωτικούς, αφενός με την περαιτέρω μείωση της τάξεως του 12% στις αποδοχές τους και αφετέρου με την κατάργηση των οδοιπορικών εξόδων, κατά διαταγή των Τροϊκανών δυναστών μας, χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Θεωρούμε ότι η διπλή ως άνω διαρροή (12% - οδοιπορικά έξοδα) σκοπό έχει την εξασφάλιση του ενός εκ των ανωτέρω και τη σφαγή του άλλου, κατά το δόγμα του σοκ, ώστε μετά όλοι εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί κάνοντας την προσευχή μας να δεχτούμε την καλοπροαίρετη μείωση και να εφησυχάσουμε που δεν τα χάσαμε όλα, αλλά τα ελάχιστα με τη δυναμική συζήτηση και παρέμβαση των πολιτικών μας ηγετών.

Όχι όμως. Δεν θα συμβεί αυτό. Δεν θα το επιτρέψουμε εμείς να συμβεί αυτό.

Σας μεταφέρουμε την έντονη απογοήτευση του συνόλου των συναδέλφων μας και το θερμό κλίμα που επικρατεί σε όλες τις Μονάδες της Επικράτειας (ΣΞ, ΠΝ και ΠΑ).

Η κατάσταση έχει φτάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο. Δυσεπίλυτα προβλήματα που οξύνουν την κατάσταση, δημιουργούν δυσφορία στα στελέχη και ανάγκη για έκρηξη.

Αντιμετωπίστε την κατάσταση δυναμικά τώρα, πριν είναι αργά και επιτέλους ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούστε μας. Κλείστε την πόρτα στους Τροϊκανούς δυνάστες. Αναχαιτίστε την επέλασή τους στο στενό πυρήνα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το έμψυχο δυναμικό τους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας. Εμπιστευθείτε τα στελέχη σας. Ελάτε στο πλάι μας. Η ιστορία καταγράφει.

Τους/τις συναδέλφους στρατιωτικούς.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι.

Προφανώς η αναμενόμενη επίθεση στα πενιχρά, και υπολειπόμενα του πραγματικού παραγόμενου έργου, εισοδήματά μας είναι προ των πυλών. Οι ντόπιοι και ξένοι Τροϊκανοί δυνάστες συνεχίζουν από εκεί που έμειναν, μετά την ανάπαυλα των εκλογών. Τη 1-7-2011 «πάγωσαν» το χρονοεπίδομά μας και τη μισθολογική προαγωγή μας και, εν μέσω καύσωνα και παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών μας για ανάκληση, εξακολουθούν και παραμένουν «παγωμένα». Ουδέν, λοιπόν, μονιμότερο του προσωρινού και έτσι έγινε. Μας κορόιδεψαν και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν.

Μόνο η τιμή και η αξιοπρέπεια μας έμεινε, τα οποία και θα διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο κοιτώντας κατάματα τα παιδιά μας. Δεν πρόκειται ούτε να μας τα πάρουν ούτε να τα εκχωρήσουμε μόνοι μας. Οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι συνάδελφοί μας, μας έδειξαν το δρόμο. Οι Ισπανοί ετοιμάζονται. Θα τον περπατήσουμε και εμείς μαζί. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και θερμές. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, όμως, οφείλουμε να πολεμήσουμε, όπως ξέρουμε να κάνουμε, όντες με την πλάτη στον τοίχο”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ