Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στρατό στους δρόμους θα βγάλουν οι νέες περικοπές". Ένα βίντεο...υπενθύμιση

01.08.2012 | 00:15
Στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήδη το είδαμε. Στρατιωτικοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά των μέτρων των κυβερνήσεών τους που προβλέπουν περικοπές των μισθών τους. Φαίνεται ότι κάτι ανάλογο ενδέχεται να δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΣΜΕΔ ανήρτησε ένα βίντεο από τον “στρατιωτικό περίπατο” που είχαν κάνει μέλη του παλαιότερα,χωρίς κανένα σχόλιο. Αλλά και μόνο η ανάρτηση …λέει πολλά.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν σκέψεις για έναν ανάλογο “στρατιωτικό περίπατο”, που θα έχει στόχο να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι υπάρχουν και οι στρατιωτικοί. Και ότι δεν μπορούν να εξακολουθήσουν να παραμένουν αδιάφοροι στις αδιάκοπες περικοπές των μισθών τους.

Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλέσει αντιδράσεις. Και είναι επίσης βέβαιο ότι η μορφή διαμαρτυρίας -αν τελικά επικρατήσουν αυτοί που την υποστηρίζουν- δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή και τον δυναμισμό που είδαμε σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Κι αυτό γιατί ακόμη και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί αισθάνονται ακόμη άβολα με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. Ωστόσο υπάρχει ένας παράγοντας που θα πρέπει όλοι να υπολογίσουμε και πρώτα απ΄ όλα η κυβέρνηση. Κι αυτός είναι η απόγνωση.

Ο ΥΕΘΑ και χθες επανέλαβε ότι είναι καθήκον του να παρεμποδίσει οποιαδήποτε νέα περικοπή.Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κατορθώσει κιόλας. Κι αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τότε είναι βέβαιο ότι το κλίμα απογοήτευσης,δυσαρέσκειας και οργής εντός των ΕΔ θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ” 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Der Spiegel:"Μην κόβεται μισθούς στρατιωτικών κλείστε στρατόπεδα"

Ισπανία.Οι στρατιωτικοί αντιδρούν δυναμικά στις περικοπές

Ανέκδοτο: υπερωρίες στρατιωτικών!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ