Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ στην πόλη Χόμς για το τέλος του Ραμαζανιού

06.07.2016 | 11:25
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ μετέβη σήμερα στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας για να παρακολουθήσει την προσευχή για τη γιορτή 'Αιντ αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού, μια μετακίνηση του σύρου προέδρου που δεν είχε ανακοινωθεί και του οποίου οι δημόσιες εμφανίσεις είναι αρκετά σπάνιες.

Η προσευχή, που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, τελείτο στο τζαμί αλ-Σάφα της Χομς. Η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, εκτός από μια συνοικία της περιφέρειας που ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά με τους οποίους έχει συμφωνηθεί μια εκεχειρία.

Ο Ασαντ, που φεύγει σπανιότατα από τη Δαμασκό, παρακολούθησε τη θρησκευτική τελετή δίπλα στον υπουργό Θρησκευτικών Περιουσιών (Waqf) Μοχάμαντ Αμπντελ-Σάταρ Σάγιεντ και τον μουφτή της Συρίας, Αχμαντ Μπαντρεντίν Χασούν.

Το τέμενος βρίσκεται στη συνοικία Ακμάρα, η οποία αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή του Μετώπου αλ-Νόσρα, του συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Τον Μάρτιο του 2011 άρχισε στη Συρία η εξέγερση κατά του καθεστώτος Ασαντ, η οποία εξελίχθηκε σε καταστροφικό πόλεμο στον οποίο σήμερα εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, τοπικοί, περιφερειακοί και διεθνείς.

Σε πέντε χρόνια πολέμου, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή 280.000 ανθρώπων και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ