Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Σε μάχη αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης με το Ισλαμικό Κράτος

29.06.2016 | 10:16
Οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης μάχονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στους δρόμους της Αλ Μπουκαμάλ, μετά την εισβολή τους στην αναφερόμενη πόλη που θεωρείται στρατηγικής σημασίας εξαιτίας της μικρής απόστασης της, από τα σύνορα με το Ιράκ.

Διοικητής των δυνάμεων του Νέου Συριακού Στρατού επιβεβαιώνει την προέλαση των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, μετά από τις πολεμικές επιχειρήσεις που άρχισαν χθες.
“Οι μάχες γίνονται μέσα στην πόλη, αλλά η κατάσταση δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη,” δήλωσε στο Reuters, στρατιωτικός διοικητής, ενός ανταρτικού μετώπου, που μάχεται μαζί με τις δυνάμεις του Νέου Συριακού Στρατού.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις της Δύσης, ενώ αεροπορική υποστήριξη στα χερσαία τμήματα παρέχει η αμερικανική αεροπορία.

Οι αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο  με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά και ειδικών δυνάμεων της Δύσης το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπουκαμάλ.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, δηλώνει ότι η επιχείρηση με τη συμμετοχή ξένων αλεξιπτωτιστών, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή με αεροκίνηση ελικοπτέρων, έγινε τα ξημερώματα.

Σκληρές μάχες έγιναν γύρω από το αεροδρόμιο Χαμαντάν που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Αλ Μπουκαμάλ.

Ο Νέος Στρατός της Συρίας που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της αναφερόμενης πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίχτηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, κατά στόχων των τζιχανστιστών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ