Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονιστικές οι στατιστικές για τις παρενοχλήσεις και τους βιασμούς.

10.07.2011 | 00:29
Στην Ελλάδα το “φρούτο” της σεξουαλικής παρενόχλησης δεν λέει να …ευδοκιμήσει. Τα χαρακτηριστικά της φυλής, το λεγόμενο μεσογειακό ταμπεραμέντο κι όλα τα σχετικά, επιτρέπουν το φλερτ εντός εργασιακών χώρων αλλά στο στράτευμα. Ακόμη και το επίμονο φλερτ.

Άλλο αυτό βέβαια κι άλλο να καλύπτονται “καραμπινάτες” περιπτώσεις παρενόχλησης ή και κακοποίησης κάτω απ΄ αυτές τις δικαιολογίες.

Κακά τα ψέμματα,αλλα τα θύματα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ,δηλαδή οι γυναίκες αισθάνονται τελείως αδύναμες. Στατιστικά στοιχεία υπάρχουν μόνο από το εξωτερικό ,αλλά είναι ενδεικτικά.

• Το 2005, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πενταγώνου, έγιναν 3.038 καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα, όμως μόλις 329 έφτασαν στην αίθουσα του Στρατοδικείου!

•Έρευνα του υπουργείου Αμυνας, έδειξε ότι από τις 3800 στρατιωτίνες που απευθύνθηκαν στα κέντρα υποστήριξης του στρατού για τους βετεράνους, το ένα τρίτο δήλωσε πως έπεσε θύμα βιασμού κατά τη διάρκεια της θητείας του. Απ αυτές, το 37% δήλωσε πως βιάστηκε περισσότερο από μία φορά, ενώ το 14% δήλωσε πως έπεσε θύμα ομαδικών βιασμών.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ