Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγνώμη ΗΠΑ προς Τουρκία για το Wikileaks

30.11.2010 | 19:25
. Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την συγγνώμη της για τις διαρροές αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων σχετικά με την Τουρκία, τα οποία δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks, ανακοίνωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται για επίσκεψη  ο  Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
«Η κα Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για το γεγονός πως αυτή αναφέρεται στις εμπιστευτικές αναφορές που δόθηκαν στη δημοσιότητα», είπε ο Νταβούτογλου,ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε από το περιεχόμενο τηλεγραφημάτων χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από αμερικανούς διπλωμάτες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι οι αποκαλύψεις " δεν θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες". .
 
Τα τηλεγραφήματα που διοχετεύει η WikiLeaks καταδεικνύουν την αύξουσα καχυποψία των δυτικών απέναντι στην Τουρκία.  
«Αυτές οι δημοσιεύσεις δεν αντιπροσωπεύουν απλώς μία επίθεση ενάντια στα αμερικανικά διπλωματικά συμφέροντα. Αντιπροσωπεύουν επίσης μία επίθεση ενάντια στη διεθνή κοινότητα», τόνισε η Κλίντον μετά την συνάντησή της με τον τούρκο υπουργό.
 
Στην ίδια συνέντευξη, η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ «καταδίκασε» τη δημοσίευση από τη WikiLeaks πάνω από 250.000 εμπιστευτικών εγγράφων και τόνισε πως η Ουάσιγκτον «λυπάται βαθύτατα για τη δημοσίευση πληροφοριών που προορίζονταν να παραμείνουν εμπιστευτικές».

Σούζαν Ράις: «Η αμερικανική διπλωματία θα βγει ενισχυμένη»

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ