Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Sunlight με το πολωνικό ΠΝ

11.05.2011 | 06:54
Νέο συμβόλαιο παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων με το πολωνικό ναυτικό υπέγραψε η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ. Το εν λόγω συμβόλαιο αφορά σε δύο συστήματα συστοιχιών μπαταριών για υποβρύχια, τύπου Kobben, τα οποία θα κατασκευαστούν εξ΄ ολοκλήρου στο υπερσύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού, που προκήρυξε η κοινοπραξία Nauta -SMW για μπαταρίες υποβρυχίων, η Sunlight επικράτησε έναντι μεγάλων εταιρειών του κλάδου, επιβεβαιώνοντας, με αυτό τον τρόπο, την ισχυρή θέση και τη δυνάμική της στην παγκόσμια αγορά μπαταριών υποβρυχίων.

Η Sunlight προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πολλές χώρες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει εγκαταστήσει 50 συστήματα συστοιχιών μπαταριών σε υποβρύχια διαφόρων χωρών. Παράλληλα, έχει αναπτύξει 20 διαφορετικούς τύπους μπαταριών για υποβρύχια και τορπίλες, που διανέμονται σε 25 διαφορετικές χώρες, με συνολικές εξαγωγές που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμυντικός τομέας αφορά μόνο το 20% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, καθώς ο κύριος τομέας παραγωγικής δραστηριότητας είναι οι βιομηχανικές μπαταρίες, όπου το 98% της παραγωγής προορίζεται σε εξαγωγές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ