Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Α2

Συνάντηση Βενιζέλου-Σάφα.Τι συζήτησαν.

18.02.2011 | 10:15
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης συναντήθηκαν για άλλη μια φορά Ευάγγελος Βενιζέλος και Ισκαντάρ Σάφα.Ο υπουργός Άμυνας πάει σήμερα στο Άμπου Ντάμπι για να δει την έκθεση οπλικών συστημάτων INDEX 2011 αλλά το πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας που αφήνει πίσω είναι άλλη μία "καυτή πατάτα".

Ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοράσει και τα ναυπηγεία Ελευσίνας,τα οποία βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ο υπουργός Άμυνας που είχε ερωτηθεί για το θέμα παλαιότερα είχε αποφύγει να πάρει θέση λέγοντας ότι πρόκειται για διαπραγμάτευση δύο ιδιωτικών επιχειρήσεων που δεν επιτρέπει καμμία εμπλοκή της κυβέρνησης.

Παρόλα αυτα οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια και ο κ.Βενιζέλος εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις που δεν είναι και πολλές. Είτε το ναυπηγείο Ελευσίνας παίρνει αύριο ένα μεγάλο πρόγραμμα,σαν αυτό των φρεγατών που ζητάει ο ιδιοκτήτης του, είτε γίνεται εξαγορά του ,είτε οδηγείται στην κατάρρευση.

Η πιο εφικτή λύση μοιάζει αυτή της εξαγοράς από τον Ι.Σάφα,αλλά δεν είναι πια καθόλου βέβαιο ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται. Στις διαπραγματεύσεις που είχε κάνει με τον κ.Ταβουλάρη υπήρξε τεράστια διαφορά στο τίμημα της εξαγοράς και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ακόμη κι αν το ενδιαφέρον Σάφα "ξαναζεσταθεί",θα μπορέσει το οικονομικό χάσμα προσφοράς και απαιτήσεων θα μπορέσει να γεφυρωθεί.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ