Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέλαβαν δημοσιογράφους και οπερατέρ στα σύνορα.

17.01.2011 | 00:12
Δυο δημοσιογράφοι, ένας οπερατέρ και δυο κάτοικοι της περιοχής Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, συνελήφθηκαν από άνδρες του τμήματος συνοριακής φύλαξης, γιατί μπήκαν σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.


Τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, που εργαζόταν για εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, μαζί με τους δυο πολίτες, εντοπίσθηκαν από Συνοριοφύλακες, που περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης, να βρίσκονται στην οριογραμμή των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων και σε χώρο που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή του συνεργείου βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα με οπτικό υλικό τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες δεν τήρησαν τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις ελληνικές αρχές. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου και με προφορική εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών ορεστιάδας, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι πέντε κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ