Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη ο γιός Καντάφι.Η πρώτη φωτογραφία,μετά τη σύλληψη

19.11.2011 | 13:23
Ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι,γιός του Μουαμάρ,συνελήφθη στη νότια Λιβύη,μεταδίδουν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι αυτός που ζητούσε επαφή για να παραδοθεί και να δικαστεί,για να μην έχει τη τύχη του πατέρα του. Πριν από λίγο έπεσε στα χέρια των διωκτών του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης ο Σάιφ αλ- Ισλάμ και αρκετοί σωματοφύλακες, εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Ομπάρι από μαχητές που βρίσκονταν στη δυτική πόλη Ζιντάν. Μαζί τους δεν υπήρχαν άλλοι αξιωματούχοι από το έκπτωτο καθεστώς, ενώ η υγεία του Σάιφ αλ- Ισλάμ ήταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με λίβυο αξιωματούχο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει για τη γειτονική Νιγηρία. Ο στρατιωτικός διοικητής Μπασίρ αλ Τουλέιμπ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι "μεταφέρεται με ελικόπτερο στην πόλη Ζιντάν προτού μεταφερθεί στην Τρίπολη".

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι ο Σάιφ αλ- Ισλάμ θα κρατηθεί στην Ζιντάν μέχρι να υπάρξει μία κυβέρνηση στην οποία να παραδοθεί. Η λιβυκή κυβέρνηση αναμένεται να σχηματιστεί μέσα σε ημέρες.

Εναντίον του γιου του Καντάφι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Το ίδιο συνέβη και με τον πατέρα του ωστόσο ο Μουαμάρ Καντάφι δεν δικάστηκε ποτέ.

Αντίθετα βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του στρατού της μεταβατικής κυβέρνησης κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει γνωστές και στη συνέχεια εκτέθηκε σε ψυγείο για κρέατα πριν ταφεί σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο, χωρίς την παρουσία των οικείων του.

Το πιθανότερο είναι ότι η λιβυκή κυβέρνηση δεν θα παραδόσει τον Σαίφ Αλ Ισλάμ στη Χάγη αλλά θα επιμείνουν να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη στην πατρίδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δικαιοσύνη που αποδόθηκε στην περίπτωση του πατέρα του σόκαρε όλο τον κόσμο – πέραν των ΗΠΑ που εξέφρασαν ικανοποίηση. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ