Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνέλλαβαν τρεις δημοσιογράφους στη Τουρκία για την Εργκένεκον

18.02.2011 | 10:05
Κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας για συνωμοσία κατά της τουρκικής κυβέρνησης απαγγέλθηκαν κατά του αντιπολιτευόμενου τούρκου δημοσιογράφου Σονέρ Γιαλτσίν και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι και συνελήφθησαν και φυλακίσθηκαν χθες τη νύκτα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

   

Ο Σονέρ Γιαλτσίν, 45 ετών, συγγραφέας πολλών βιβλίων, σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και κάτοχος του ιστότοπου Odatv.com και δύο εργαζόμενοι σε αυτόν, προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, που αποφάσισε την απαγγελία κατηγοριών, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

   

Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει το κατηγορητήριο, όμως άλλα άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον, του σχεδίου, που σύμφωνα με τις κατηγορίες, εξυφάνθηκε με στόχο να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση και την επέμβαση του στρατού για την ανατροπή της κυβέρνησης, έχουν κατηγορηθεί για "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης".

   

Ο Σονέρ Γιαλτσίν και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι του Odatv.com συνελήφθησαν χθες. Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανακριτική διαδικασία.

    Η αντιπολίτευση και μέρος του τουρκικού Τύπου διαμαρτυρήθηκαν για τις συλλήψεις, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση.

   

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

   

"Ανησυχούμε σοβαρά για μία τάση εκφοβισμού των δημοσιογράφων στην Τουρκία, το μεταφέραμε απευθείας στην τουρκική κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ