Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ΕΑΒ με ΗΑΕ

21.12.2011 | 00:36
Μνημόνιο συνεργασίας (Μemorandum of Understanding – MOU) με την εταιρεία AMMROC (Αdvanced Military Maintenance, Repair and Overhaul Center) υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ενισχύοντας έτσι την ήδη επιτυχημένη επιχειρηματική της παρουσία στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Η AMMROC είναι ο κύριος φορέας υποστήριξης σε θέματα συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ και ανήκει στον αεροναυπηγικό τομέα της εταιρείας MUBADALA του Abu Dhabi με κυρίαρχη παρουσία και πολλαπλό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο εταιρειών σε δραστηριότητες εργοστασιακής συντήρησης αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκομένων καθώς και τεχνικής εκπαίδευσης η οποία θα καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων συντήρησης αεροπορικού υλικού. Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες διαθέτουν κοινούς τύπους αεροσκαφών, όπως F16, M-2000, C-130 και ελικοπτέρων.

Η συνεργασία με την AMMROC είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΑΒ καθώς δημιουργεί νέες ευκαιρίες διείσδυσης στην εξαιρετικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι δε αποτέλεσμα της εξωστρεφούς στρατηγικής που εφαρμόζει με επιτυχία η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια και η οποία αποτυπώνεται εύγλωττα με αριθμούς: η εταιρεία πέτυχε ετήσια αύξηση των εξαγωγών της κατά 37% το 2010 έναντι του 2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ανατεθέν στην ΕΑΒ με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά μέχρι τα τέλη του 2013 ανέρχεται στα 830 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα € 464 εκ. (ποσοστό 56%) αφορούν την αγορά του εξωτερικού.

Η συμφωνία για το μνημόνιο συνεργασίας ολοκληρώθηκε μετά από επαφές που είχε η ΕΑΒ με τους επικεφαλής της Mubadala Aerospace και της AMMROC κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης συμμετοχής της εταιρείας στο Dubai Air Show.

Στο πλαίσιο της ίδιας Έκθεσης, η ΕΑΒ είχε την ευκαιρία για σημαντικές επαφές με αξιωματούχους της περιοχής και ιδιαίτερα με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Πτέραρχο Mohammed Bin Swaidan, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για την ΕΑΒ και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο μερών.

Υπογραμμίζεται ότι η ΕΑΒ ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ. Συγκεκριμένα, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της εταιρείας στην Τανάγρα την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα τετράμηνης διάρκειας στο πλαίσιο του οποίου εξειδικευμένοι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν 46 σπουδαστές –τεχνικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, με ειδίκευση σε αεροπορικό υλικό.

Με αφορμή την υπογραφή του MoU, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε: «H EAB εφαρμόζει μία συνεπή στρατηγική που στοχεύει στη δυναμική δραστηριοποίησή της στις διεθνείς αγορές και, παράλληλα, στη μεγιστοποίηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά – υποστηρίζοντας πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας καθώς αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιλογή μας για εξωστρέφεια αποδίδει καρπούς. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος να επιδιώκουμε τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες όπως η AMMROC, κερδίζοντας τις διεθνείς αγορές και ενισχύοντας το μέλλον της ΕΑΒ».
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ