Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Ελλάδας - Ιράκ στον κατασκευαστικό τομέα.

25.06.2012 | 09:36

Επιχειρηματική συνάντηση με τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες του κατασκευαστικού τομέα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη 27 και 28 Ιουνίου  στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Εμπορικό Τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ιράκ.

Ιρακινοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή οικιστών μονάδων, έργων υποδομής, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων νοσοκομείων και δημοσίων έργων, θα βρίσκονται αυτές τις δύο ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να συνάψουν συμφωνίες με ελληνικές επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου.

Στην επιχειρηματική αυτή συνάντηση έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 45 μεγάλες εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιρακινού υπουργού Κατασκευών και Στέγασης, το Ιράκ σχεδιάζει να δαπανήσει $9,8 δισ. σε δρόμους, γέφυρες και κατοικίες μέχρι το 2016 και με βάση τον προϋπολογισμό της χώρας 5,8 δισ. δολαρια θα διατεθούν στους δρόμους και γέφυρες και 4 δισ. δολαρια για στέγαση.

Έως σήμερα στην αγορά του κατασκευαστικού τομέα στο βόρειο Ιράκ δραστηριοποιούνταν τουρκικές επιχειρήσεις που μπορεί να έχουν πιο φτηνά υλικά αλλά σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς είναι χαμηλότερης ποιότητας.

Σημειώνεται ότι Βόρειο Ιράκ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης κατασκευαστικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό και λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα κατέχει το 17% της πετρελαϊκής παραγωγής του Ιράκ, ενώ είναι μια περιοχή όπου όλα τα προϊόντα εισάγονται.


 

ΣΧΟΛΙΑ