Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργάτης του Άκη ελέγχεται για προμήθεια 1 εκ.ευρώ.

13.02.2011 | 07:13
Ο Γιάννης Μπέλτσιος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου κατονομάζεται σε δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτης προμήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με αυτές ο κ.Μπέλτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη "Ομάδα Α",που είχαν δημιουργήσει οι Γερμανοί προκειμένου να διακινήσουν μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων του ελληνικού ΠΝ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Μπέλτσιος έχει σκιαγραφηθεί από τον Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν ,ο οποίος υπήρξε νούμερο 2 της γερμανικής εταιρείας 
HDW, η οποία είχε αναλάβει την ναυπήγηση των τεσσάρων υποβρυχίων. Ο κ.Χάουν φέρεται να έχει μιλήσει για "έλληνα αρχιτέκτονα,τον οποίο σύστησε ο κ.Άκης Τσοχατζόπουλος για να συμμετέχει στην "Ομάδα Α". Το επάγγελμα του κ.Μπέλτσιου είναι αρχιτέκτονας.

Τον κ.Μπέλτσιο φέρεται να έχει εμπλέξει στην υπόθεση ο Έλληνας εφοπλιστής Μ.Ματαντός,ο οποίος αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια και ο οποίος καταθέτοντας σε Γερμανούς εισαγγελείς λέγεται ότι κατέθεσε πως έδωσε ο ίδιος προμήθεια 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Γ.Μπέλτσιο.

Ο ίδιος ο κ.Μπέλτσιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και λέει ότι ο κ.Ματαντός του είναι άγνωστος.

Η εφημερίδα ωστόσο παρουσιάζει δύο έγγραφα από τα οποία προκύπτουν επικοινωνίες του κ.Μπέλτσιου με τη HDW και της  Ferostaal της εταιρείας που είχε συσταθεί για να προωθεί την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα,εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο εφοπλιστής Μ.Ματαντός.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ