Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Συνωμοσία κατά της Συρίας» αποκαλεί η Δαμασκός το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου

23.01.2012 | 09:32
Η Συρία απέρριψε σήμερα το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον πρόεδρο 'Ασαντ να μεταβιβάσει εξουσίες σε έναν αντιπρόεδρο ώστε να σχηματιστεί μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας αποκαλώντας το "κατάφωρη ανάμειξη" στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο χαρακτήρισε το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου μέρος μιας "συνωμοσίας κατά της Συρίας". Την δήλωση αυτή έκανε ανώνυμη κυβερνητική πηγή την οποία επικαλέστηκε και η κρατική τηλεόραση. "Η Συρία απορρίπτει την απόφαση, την οποία θεωρεί επίθεση στης εθνική της κυριαρχία και ενότητα", είπε ο ίδιος αξιωματούχος, καλώντας τον Αραβικό Σύνδεσμο να σταματήσει "να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει τους τρομοκράτες".

Οι 22 υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν χθες Κυριακή να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές.
Η τελευταία αυτή προσπάθεια άσκησης διπλωματικής πίεσης, υποκινούμενη από τον πρωθυπουργό του Κατάρ, στοχεύει στον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία με τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, εντός δύο μηνών, στην οποία θα συμμετέχουν και ηγέτες της αντιπολίτευσης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ