Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία:Η βία μειώθηκε αλλά η εκεχειρία παραμένει "εύθραυστη", είπε ο Άναν.

25.04.2012 | 09:35

Το επίπεδο της βίας στη Συρία έχει μειωθεί μετά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την 12η Απριλίου παρά ορισμένες εξάρσεις των συγκρούσεων, είπε χθες ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Άναν σημείωσε ότι η αποκατάσταση της ηρεμίας σε ορισμένες πόλεις της Συρίας, όπως η Χάμα, υποβοηθήθηκε από την παρουσία στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ. Όμως η βία επανέκαμψε μόλις οι παρατηρητές έφυγαν, επισήμανε, επικαλούμενος δημοσιεύματα.

 "Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και κατακριτέο", είπε ο Άναν στην διάρκεια της μακροσκελούς ενημέρωσής του προς το 15μελές ΣΑ με τηλεδιάσκεψη από τη Γενεύη.

Στη Συρία βρίσκονται αυτή τη στιγμή λιγότερο από 10 παρατηρητές του Οργανισμού.

Ο Άναν πληροφόρησε το Συμβούλιο ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας τον πληροφόρησε το Σάββατο πως τα στρατεύματα που είχαν παραταχθεί καθώς και τα βαρέα όπλα αποσύρθηκαν από πληθυσμιακά κέντρα, ότι η αποχώρηση έχει "πλέον ολοκληρωθεί και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις διεκόπησαν".

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας του είπε ακόμη ότι την ασφάλεια, την τήρηση του νόμου και της τάξης ανέλαβε η αστυνομία, "η οποία θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση", πρόσθεσε ο Άναν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ