Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Δραματική έκκληση των κατοίκων της Χομς που βομβαρδίζεται και πάλι.

25.06.2012 | 12:47

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ βομβαρδίζουν από νωρίς το πρωί συνοικίες της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία, ενώ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει την προσπάθεια να εισέλθει στην πόλη για να απομακρύνει παγιδευμένους κατοίκους και τραυματίες.

"Η συνοικία του Τζουρέτ αλ-Σίγια βομβαρδίζεται σφοδρά από τις κυβερνητικές δυνάμεις που προσπαθούν να διεισδύσουν", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κάτοικοι της Χομς απηύθυναν έκκληση προς τους διεθνείς οργανισμούς, καταγγέλλοντας ότι είναι στόχος γενοκτονίας εδώ και τρεις εβδομάδες.

"Είμαστε στόχος συνεχών και ανελέητων βομβαρδισμών από εκτοξευτές ρουκετών, μαχητικά ελικόπτερα, όλμους, τανκς και βαρέα όπλα πυροβολικού. Ενα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα διαπράττεται υπό το βλέμμα σας και συνεχίζετε να μην βοηθάτε τα θύματα. Αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν είναι πολιτική μάχη, αλλά γενοκτονία , εθνική εκκαθάριση. Σάς απευθύνουμε έκκληση να δράσετε , η πόλη μας καταστρέφεται ολοσχερώς και μεταβάλλεται δημογραφικά", σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι κατηγορούν τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού ότι επιτίθενται κατά των σουνιτικών συνοικιών. Η ανακοίνωση-έκκληση των κατοίκων δόθηκε στη δημοσιότητα από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού προειδοποίησε για νέα σφαγή στη Χομς, κατηγορώντας το καθεστώς ότι ετοιμάζεται να στείλει πρόσθετη μονάδα 100 τανκς στη Χομς, καλώντας τις αραβικές, ισλαμικές και φίλες χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους κατοίκους της πόλης.

Εκατοντάδες άμαχοι είναι παγιδευμένοι εδώ και εβδομάδες σε συνοικίες της Χομς που πολιορκούνται και βομβαρδίζονται από τις δυνάμεις της Δαμασκού.

Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν διακοπεί, ενώ η έλλειψη φαρμάκων εμποδίζει την περίθαλψη των τραυματιών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ