Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συζητά και για 40 Eurofighter η Τουρκία.

14.11.2010 | 10:30
Και για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter συζητάει η Τουρκία! Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ιταλικής εταιρείας Finmeccanica όπως ο ο γενικός της διευθυντής Τζόρτζιο Ζάππα, «έχουμε προσφέρει στη Τουρκία τη δυνατότητα αγοράς 40 Eurofighter”.
Οι ιταλοί συμμετέχουν στο κονσόρτσιουμ συμπαραγωγής του Eurofighter μαζί με Γερμανούς,Ισπανούς και Βρετανούς. Έχοντας πουλήσει στη Τουρκία ήδη επιθετικά ελικόπτερα και έναν στρατιωτικό δορυφόρο οι Ιταλοί φιλοδοξούν να πουλήσουν και το μαχητικό τέταρτης γενιάς,το οποίο θεωρητικά είναι υποψήφιο και για την Ελλάδα .
Οι Ιταλοί έχουν ρίξει και την ιδέα ακόμη και της συμμετοχής στη συμπαραγωγή του αεροσκάφους αν και περισσότερο αυτό είναι «δόλωμα» . Παρόλα αυτά οι Τούρκοι σ΄ όλες τις αγορές που έχουν κάνει απαίτησαν και κέρδισαν σημαντικά ποσοστά συμπαραγωγής με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει μία εξαιρετική πολεμική βιομηχανία.
Η Τουρκία είναι ήδη ανάμεσα στις χώρες που αναμένουν τη παραλαβή 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35,από τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα θα πληρώσει 15 δις δολάρια γι΄ αυτή την αγορά.
Οι Ιταλοί λένε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα και ότι το Eurofighter θα μπορεί να αναλάβει τις αποστολές που έχουν να κάνουν κυρίως με εναέριες μάχες και το αμερικανικό μαχητικό με τα στοιχεία stealth αποστολές αέρος –εδάφους. «Όλα θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά μας»,δήλωσε στη Χουριέτ ανώτερος αξιωματούχος. Η Τουρκία δεν ...λυπάται τα χρήματα όταν πρόκειται για εξοπλισμούς.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ